GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kino Istra uživo s filmovima nominiranima za Oscara

Kino Istra uživo s filmovima nominiranima za Oscara
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 14:09
Autor: SEEbiz
PULA - Projekt Kino Istra, kojemu je nositelj Motovun Film Festival, ovaj tjedan odlazi u Buje, Buzet, Motovun i Vodnjan, u očekivanju ovogodišnje dodjele Oscara donoseći filmove nominirane za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu.

"Najbolji filmovi zaslužuju biti prikazani u punom sjaju – na velikom platnu, u kino-dvorani. Zato Kino Istra, nakon tri on-line izdanja, u gradove Istre donosi projekcije uživo – po jednu za školski uzrast i jednu za sve ostale", ističu organizatori.

Uz filmove za djecu prikazat će se "Još jedna runda“, danski hit, višestruki pobjednik nagrada Europske filmske akademije, "Quo vadis, Aida“, priča o zločinu u Srebrenici bosanske redateljice Jasmile Žbanić, – oba nominirana za najbolji strani film – te "Zemlja nomada", koja konkurira za film godine.

Kino Istra priprema oko 150 projekcija, specijalnih događanja, radionica i gostovanja kroz cijelu godinu. Projekcije će se održavati u dvoranama i na otvorenom, sve s ciljem da se popularizira gledanje filmova na velikom platnu, uz uvažavanje preporučenih epidemioloških mjera.

"Prvenstveni cilj je da velika platna stignu u sredine u kojima rijetko gostuju, te da se program temelji prije svega na europskim filmovima", ističe se u najavi.

Projekt je dio pilot programa Europske komisije "Kina kao inovativni centri lokalne zajednice“, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar i Istarska županija.

Tagovi: Kino Istra, Motovun Film Festival, Jasmila Žbanić
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE