GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kim Kardashian optužena za oštećenje kultne haljine Marilyn Monroe

Kim Kardashian optužena za oštećenje kultne haljine Marilyn Monroe
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2022 / 09:39
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES – Privatni muzej koji posjeduje kultnu haljinu Marilyn Monroe dozvolio je da se trajno ošteti kada ju je posudio zvijezdi Kim Kardashian radi njenog posjeta celebrity događaju Met Gali prošlog mjeseca, objavio je u srijedu kolekcionar predmeta povezanih s Monroe.

Platinasto plava Kardashian je zasjala, ali i izazvala kontroverze kada je odjenula prekrasnu usku haljinu, koju je Monroe nosila 1962. kako bi tadašnjem američkom predsjedniku John F. Kennedyju otpjevala "sretan rođendan, gospodine predsjedniče".

Scott Fortner, kolekcionar koji upravlja internetskom stranicom posvećenom isključivo Monroe, objavio je fotografije krem haljine ukrašene kristalima prije i nakon što ju je nosila Kim Kardashian.

Fotografije nakon nošenja je izradio Fortnerov prijatelj, koji je u nedjelju vidio haljinu izloženu u muzeju Ripley's Believe It or Not! u Los Angelesu, koji posjeduje haljinu i koji je Kardashian dozvolio da je nosi.

Čini se da fotografije prikazuju malena oštećenja tkanine blizu kukica koje pridržavaju haljinu, ali i kristale koji vise o niti dok neki i nedostaju.

Navodno oštećenje haljine, koju je Ripley's kupio na dražbi za rekordnih 4.8 milijuna američkih dolara, izazvalo je velike kritike na društvenim mrežama u posljednjih nekoliko dana.

Fortner je u objavi na svom Instagram računu u srijedu naglasio da "krivi Ripley's jer su dozvolili da se haljina nosi".

"Osjećam da bi svaka zvijezda kojoj bi se ponudila mogućnost da nosi ovaj odjevni predmet vrlo vjerojatno zgrabila tu priliku. Postoji razlog zašto bi je netko htio nositi. Jednostavno se ispostavilo da je Kim K. ta. Sada je trajno oštećena i vjerojatno bi bila oštećena neovisno o tome tko ju je nosio", rekao je Fortner.

Ripley's nije odgovorio u srijedu poslijepodne na upit AFP-a o optužbama. Muzej je početkom svibnja najavio mogućnost da Kardashian nosi haljinu.

"Velika briga je uložena kako bi se očuvao ovaj komadić povijesti. Sa savjetima konzervatora odjevnih predmeta, procjenitelja, arhivista, osiguranja, stanje odjevnog predmeta bilo je najviši prioritet", poručeno je iz muzeja.

Kardashian, koja je navodno bila na žestokoj dijeti kako bi mogla stati u legendarnu haljinu, nije odgovorila na optužbe na svojim društvenim mrežama.

Tagovi: Kim Kardashian, Marilyn Monroe, Met Gala
PROČITAJ I OVO
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
FESTIVALI
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
ZAGREB - ZagrebDox je prvi put otvorio svoja festivalska vrata 21. veljače 2005. godine filmom Bijeli dijamant velikog Wernera Herzoga.
Preminuo skladatelj Igor Savin
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Igor Savin
ZAGREB - U 78. godini života preminuo je klavirist, klavijaturist, vibrafonist, skladatelj, aranžer i producent Igor Savin.
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
PRIZNANJA
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
BERLIN - Njemačko ministarstvo kulture i vijeće UNESCO-a dodali su berlinsku techno scenu na popis nematerijalne kulturne baštine zemlje i to kao priznanje za doprinos te scene kulturnom identitetu grada.
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
KONCERTI
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
ZAGREB - Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju svoju prvu turneju po Velikoj Britaniji i Europi od 2017. s 27. nastupa u 17 zemalja ove jeseni.
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
PRIZNANJA
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
BERLIN - Njemačka glumica Hanna Schygulla, najpoznatija po svojoj opsežnoj suradnji s pokojnim njemačkim redateljem Rainerom Wernerom Fassbinderom, dobit će nagradu za životno djelo Njemačke filmske akademije na dodjeli Njemačkih filmskih nagrada u svibnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE