GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako organizirati savršenu filmsku večer?

Kako organizirati savršenu filmsku večer?
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2024 / 11:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uz pregršt novih filmova koji izlaze svake godine, ima savršenog smisla organizirati filmsku večer za prijatelje.

Bilo da ćete gledati ovogodišnje Oskare, utvrditi gradivo kultnim filmovima ili otkriti nove zvijezde na ekranu, nekoliko je glavnih koraka za idealnu filmsku večer. Mnogi će se odlučiti na tematsku večer pa uređenje i atmosferu prilagoditi konkretnom filmu ili ciklusu koji je u pitanju. Drugi će ono što je na ekranu iskoristiti samo kao dio iskustva, a ostatak večeri bit će neovisan o filmu. Kako bilo da bilo, uz neke savjete ne možete pogriješiti, kakva god bila vaša filmska večer.

Ugodna i udobna atmosfera

Da bi vaši gosti uistinu mogli uživati u filmskoj večeri, osigurajte im razinu udobnosti kao u kino dvorani ili još veću. Svima je drag osjećaj velike fotelje u kino dvorani koja vas potpuno obujmi, a još je veći doživljaj ljubavno sjedalo. Obične pojedinačne fotelje mogu imitirati doživljaj kino fotelja, a za ljubavna sjedala iskoristite udobne klupe od mekanih materijala.

Za pravi kino doživljaj možete osmisliti i lažne ulaznice koje ćete dijeliti pri ulasku u „kino dvoranu“, tj. vaš dnevni boravak. Razina do koje ćete imitirati doživljaj kina ovisi o vašim preferencijama, no jedno je sigurno – ovim detaljima dovest ćete svoju filmsku večer na novi nivo.

Iće i piće

Osim udobne atmosfere, filmska večer nije potpuna bez nečega za grickanje i pića. To mogu biti tradicionalne kokice za vrijeme filma ili konkretno jelo prije i poslije projekcije. Dobra ideja je poslužiti jelo nakon filma uz koje možete raspraviti doživljaje. Ono po čemu će vaša filmska večer biti bolja od kina je i dostupnost alkohola – stalci za vino dat će notu profinjenosti ovoj večeri i idealno odgovaraju uz kultne filmove ili „art cinema“.

Ako ne želite pripremati cijeli obrok za velik broj ljudi koji mislite pozvati, možete osmisliti plate s bilo kakvim sastojcima. Neki će koristiti suhomesnate proizvode, dok će se drugi usmjeriti na krušnate proizvode – sve ovisi o preferencijama vas i vaših gostiju. Neovisno o tome što odaberete, nekakva ponuda hrane i pića obavezna je za dobru filmsku večer.

Dizajn interijera

Ako si želite zadati malo više posla i stvoriti čarobnu atmosferu u skladu s filmom, možete se posvetiti i dizajnu svoje „kino dvorane“. Ovo je pogotovo prikladno za fantastične filmove koji imaju široku bazu fanova – mnogi će organizirati cijelu večer u skladu s temom filma. Pritom se možete ograničiti na dizajn prostorije u kojoj će se odvijati filmska večer ili pak predložiti prijateljima da se svi maskiraju u skladu s temom filma. Raznim filmovima moguće je prilagoditi hranu i piće te pronaći posebne recepte korištene u filmu, no u tom slučaju budite spremni na nekoliko sati pripreme.

Sve u svemu, za idealnu atmosferu filmske večeri mora biti osiguran ugođaj, hrana, piće i naravno – film. Čak i s minimalno truda možete postići doživljaj nalik na kino dvoranu ili projekciju na filmskom festivalu, a sve ovisi o tome koliko ste vremena i novca spremni uložiti u ovu večer. Kako god bilo, uživajte u filmu!

Tagovi: film,
PROČITAJ I OVO
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE