GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izložba Igora Grubića u beogradskom Podroomu

Izložba Igora Grubića u beogradskom Podroomu
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2021 / 18:53
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Igor Grubić, na međunarodnoj sceni jedan od najprisutnijih hrvatskih suvremenih umjetnika, predstavlja se do 3. lipnja beogradskoj publici, izložbom "Tragovi nestajanja", postavljenom u beogradskoj galeriji Podroom.

Izložba donosi spoj njegovih najnovijih radova prikazanih na posljednjem Bijenalu suvremene umjetnosti u Veneciji s nešto ranijim kao što su "Spomenik", devet portreta značajnih spomenika iz razdoblja socijalističkog modernizma te video rad "Anđeli garavog lica", koji bilježi prosvjed rudara rudarskog kompleksa Kolubara 2000. godine, najavljeno je na stranicama galerije.

Kako se ističe, Grubićeva strategija neprestano skreće pažnju na važnost koju umjetnost ima u procesima dokumentiranja promjena i mjesta trauma, a prateći društvene, političke i generacijske smjene, radovi pozivaju na promišljanje budućih načina zamišljanja i nastanjivanja našeg svijeta.

Jasna Jakšić, likovna kritičarka i kustosica ustvrdila je u popratnom tekstu da su "Tragovi nestajanja", u vrijeme između europskih karantena, rasta globalne razine epidemije, iščekivanja ekonomske recesije i sveprisutnog novog normalnog, prvi put predstavljeni kao cjelovita instalacija na 58. venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti nekoliko mjeseci prije proglašenja pandemije, predvidjeli budućnost.

Igor Grubić (Zagreb, 1969.) stvara prostorno-specifične intervencije u javnom prostoru, fotografiju i film, a od 2000. godine radi i kao producent i autor dokumentarnih filmova, TV reportaža i društveno angažiranih reklama.

Radovi mu se nalaze, među ostalim, u zbirkama TATE Modern, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu i Beogradu, Sztuki Muzeja, a ovih dana njegov rad "East Side Story" sudjeluje na izložbi 'Three's a Crowd' koja se u BWA Wrocław Główny Gallery u Poljskoj održava do 16. svibnja.

Tagovi: Igor Grubić, Podroom, suvremena umjetnost
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE