GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Intendant riječkog HNK Marin Blažević zatražio razrješenje prije kraja mandata

Intendant riječkog HNK Marin Blažević zatražio razrješenje prije kraja mandata
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2022 / 17:22
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Intendant riječkog HNK Marin Blažević zatražio je razrješenje s dužnosti godinu dana prije kraja mandata, a iz Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca potvrdili su da će se taj Blaževićev zahtjev naći na njihovoj sljedećoj sjednici.

Riječ je o razrješenju na osobni zahtjev, a budući da Blažević dosad ničime nije pokazao da namjerava odstupiti s te funkcije, zahtjev za razrješenjem je veliko iznenađenje.

Sjednica Kazališnog vijeća održat će se u utorak, 2. kolovoza, a na dnevnom redu ima 27 točaka. Kazališno vijeće, nakon gotovo dva mjeseca, djeluje u punom sastavu. Čine ga tri predstavnika osnivača, odnosno Grada Rijeke i dva člana iz redova zaposlenika HNK, jedan kao predstavnik svih zaposlenih, a drugi predstavnik umjetnika u kazalištu. Predstavnici osnivača potvrđuju se glasanjem u Gradskom vijeću, a predstavnike HNK biraju zaposlenici na tajnom glasanju.

Krajem proljeća i početkom ljeta, ostavke na mjesta u Kazališnom vijeću dala su trojica članova, pa je to tijelo bilo bez kvoruma i nije moglo donositi odluke. Ostali su predstavnici osnivača, Bojan Šober i Zvonimir Peranić.

Sredinom srpnja kao predstavnik svih zaposlenih u HNK izabran je operni pjevač Slavko Sekulić, a kao predstavnik umjetnika dramski prvak Dražen Mikulić. Obojica su javno iskazivali neslaganje s načinom upravljanja HNK. Konačno je, kao peti član vijeća, predstavnik Grada Rijeke, izabran umirovljeni scenograf riječkoga HNK Dalibor Laginja.

Posljednjih mjeseci u riječkim kulturnim krugovima, pa i na političkoj sceni intenzivirali su se razgovori o stanju unutar riječkoga HNK te upravljanju tom kućom. Najčešće su kritike bile na autoritarni model upravljanja, selektivno kažnjavanje ili nagrađivanje zaposlenika i narušene međuljudske odnose unutar kuće.

Marin Blažević je s ansamblom Opere riječkoga HNK trenutno u Finskoj, na gostovanju na uglednom Savonlinna opernom festivalu.

Foto: Novi list

Tagovi: Marin Blažević, HNK Ivana pl. Zajca
PROČITAJ I OVO
Film Ljeto kada sam naučila letjeti u hrvatskim kinima
FILMOVI
Film Ljeto kada sam naučila letjeti u hrvatskim kinima
ZAGREB - Obiteljski film "Ljeto kada sam naučila letjeti" redatelja Radivoja Andrića, priča o odrastanju koju je u regiji već pogledalo oko 200 tisuća ljudi, počinje se od četvrtka prikazivati u hrvatskim kinima i multipleksima.
Pips, Chips & Videoclips 13. kolovoza na Brijunima
KONCERTI
Pips, Chips & Videoclips 13. kolovoza na Brijunima
ZAGREB - Koncertom grupe "Pips, Chips & Videoclips" 13. kolovoza na tvrđavi Minor na Malom Brijunu nastavlja se koncertni dio 22. sezone Kazališta Ulysses, a do kraja kolovoza koncerte će održati grupa "Hladno pivo" te gitarist Vlatko Stefanovski.
Školska knjiga uskoro objavljuje Monografiju Ivo Gregurević
IZDAVAŠTVO
Školska knjiga uskoro objavljuje Monografiju Ivo Gregurević
ZAGREB - Uskoro će biti objavljena jedinstvena monografija koja slavi glumačkog velikana Ive Gregurevića tekstovima, fotografijama i videoprilozima.
Seagal snima dokumentarac o Donbasu
PUTINOV PRIJATELJ
Seagal snima dokumentarac o Donbasu
MOSKVA - Američki glumac Steven Seagal snima dokumentarac o situaciji u Donbasu, rekao je čelnik samoproglašene Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin nakon sastanka sa Seagalom.
Kolovoz u Grožnjanu okuplja umjetnike iz cijeloga svijeta
UMJETNICI
Kolovoz u Grožnjanu okuplja umjetnike iz cijeloga svijeta
ZAGREB - U organizaciji Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži (HGM) kolovoz u istarskom gradiću Grožnjanu obilježit će brojna umjetnička događanja na kojima surađuje niz svjetskih umjetnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE