GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvoje Hribar predložen za novog ravnatelja KIC-a

Hrvoje Hribar predložen za novog ravnatelja KIC-a
PRIJEDLOZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2022 / 21:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Skupština Grada Zagreba raspravljat će u četvrtak o prijedlogu Upravnoga vijeća Kulturnog informativnog centra (KIC) da se filmskog redatelja i bivšega ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara imenuje za ravnatelja te ustanove.

Odbor za izbor i imenovanja Gradske skupštine prijedlog Upravnoga vijeća KIC-a podržao je jednoglasno te predložio Skupštini da ga prihvati i donese rješenje po hitnom postupku.

Na natječaj za ravnatelja stiglo je devet važećih prijava - Hrvoja Hribara, Branka Kostelnika, Aleksandre Orlić, Ivora Zidarića, Andreje Grgić, Ane Mušćet, Josipa Jurčića, Davida Luščića i Ksenije Kušec.

Upravno vijeće je nakon razgovora s njima jednoglasno predložilo Hribara, ustvrdivši da je kroz program i intervju pokazao zavidnu razinu upućenosti u programe i izazove pred kojima se nalazi KIC, kao i jasnu viziju razvoja institucije u naredne četiri godine.

U svom je programu taj filmski redatelj i producent s dugogodišnjim iskustvom u upravljanju javnom institucijom ocijenio kako je Centar "mjesto na kojem bi se imao obnoviti dijalog, oživjeti zamrla kulturna debata i osigurati njezina učinkovita diseminacija u zajednici".

Među ostalim, smatra da bi se radi učinkovitog procesa donošenja odluka trebalo osnovati novo tijelo, tzv. Programski odbor, koji bi usvajao godišnji program i raspravno pratio njegovu realizaciju.

Kao "apsolutnom prioritetu i neposredno urgentnoj temi" poseban dio programa posvetio je i dalje zatvorenom, "onemogućenom" Kinu Europa kojime, nakon što je godinama to radila umjetnička organizacija Zagreb Film Festival, sada upravlja KIC.

"Obnova Kina Europa najobuhvatnija je društvena zadaća za koju Centar javno odgovara: valja podići učinkovitost realizacije i požuriti", zaključio je Hribar, navevši među svojim četverogodišnjim ciljevima i onaj o obnovi i vraćanju tog kina u punu funkciju do proljeća iduće godine.

Bude li imenovan, s 11. svibnja na četiri godine, na toj će dužnosti zamijeniti Petra Bujasa kojemu mandat istječe dan prije.

U okviru KIC-a, osnovanog 1965. godine, održavaju se različita kulturno-umjetnička događanja, od izložbi u Galeriji Forum i Galeriji na katu do filmskih projekcija, a u njihovoj se kino dvorani smjestilo i Restartovo Dokukino specijalizirano za dokumentarne filmove.

Tagovi: Hrvoje Hribar, Kulturno informativni centar, Branko Kostelnik, andrea Grgić, Ivor Zidarić, Aleksandra Orlić
PROČITAJ I OVO
NMMU: Retrospektiva vizualnog umjetnika Željka Kipkea
IZLOŽBE
NMMU: Retrospektiva vizualnog umjetnika Željka Kipkea
ZAGREB - Nacionalni muzej moderne umjetnosti (NMMU) od 8. prosinca do 29. siječnja predstavlja retrospektivnu izložbu "Od Ritma do Palače uništenja" vizualnog umjetnika, likovnog kritičara i teoretičara Željka Kipkea, koji je osmislio koncepciju postava svoje izložbe.
Veronica Ryan osvojila prestižnu Turnerovu nagradu
KIPARSTVO
Veronica Ryan osvojila prestižnu Turnerovu nagradu
LONDON - Britanska kiparica Veronica Ryan osvojila je u srijedu prestižnu Turnerovu nagradu za suvremenu umjetnost, za dva rada koja odaju počast "Windrush generaciji" i osvrću se na pandemiju covida-19.
Hrvatski naslovi na 40. izdanju festivala Alternative Film/Video u Beogradu
FESTIVALI
Hrvatski naslovi na 40. izdanju festivala Alternative Film/Video u Beogradu
BEOGRAD - Na ovogodišnjem jubilarnom četrdesetom izdanju međunarodnog festivala Alternative Film/Video koji se održava od 7. do 11. prosinca u Beogradu u programu glavne konkurencije nalaze se i četri hrvatske produkcije, te jedna hrvatsko-srpska koprodukcija.
Scala: Pravi je trenutak za premijeru opere Boris Godunov
OPERA
Scala: Pravi je trenutak za premijeru opere Boris Godunov
MILANO - Samoća na vlasti, ludilo, nasilje, grižnja savjesti i smrt, milansko kazalište La Scala u srijedu otvara opernu remekdjelom ruskog skladatelja i smatra da je baš sada pravi trenutak za uprizorenje parabole o diktaturi careva.
Život i karijera Mariah Carey objavljena u stripu
STRIP
Život i karijera Mariah Carey objavljena u stripu

NEW YORK - Američka pjevačica Mariah Carey dobila je strip koji pripovijeda njezin život i karijeru, objavio je Tidalwave Comics.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE