GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski filmovi na jubilarnom filmskom festivalu goEast

Hrvatski filmovi na jubilarnom filmskom festivalu goEast
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2020 / 11:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U natjecateljskim programima 20. međunarodnog festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma goEast, koji se održava u Njemačkoj cijele godine, prikazuju se dugometražni film Vinka Brešana "Koja je ovo država" i kratkometražni eksperimentalni Sare Jurinčić "3. rujna 2015".

Festival se održao djelomično online, od 5. do 11. svibnja, kada su se održavali programi za filmske profesionalce, a projekcije filmova u konkurenciji održavat će se po kinodvoranama u Wiesbadenu i diljem Njemačke, tijekom godine.

Novčanu nagradu namijenjenu pobjednicima natjecateljskih programa, organizatori tog festivala posvećenog srednjoeuropskoj i istočnoeuropskoj kinematografiji ravnomjerno podijelili svim filmovima u konkurenciji.

Brešanov film jedan je od 16 naslova natjecateljskog programa dugometražnog filma koji će se na velikom platnu prikazati u sklopu partnerskog festivala exground filmfest, u studenom ove godine.

Film Sare Jurinčić u konkurenciji je za RheinMain Short Film Award, s još sedam naslova iz zemalja Srednje i Istočne Europe, a nakon njemačke kinopremijere krajem lipnja nastavlja igrati u tamošnjim kinima.

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) je izvijestio i da je u program 'Symposium' uvršten dokumentarni film Nenada Puhovskog "Graham i ja – istinita priča".

U industrijskom programu East-West Talent Lab, čije se ovogodišnje izadnje održalo u virtualnom formatu u svibnju, sudjelovale su Sara Jurinčić s projektom "Valeria" i Karla Lulić s projektom "Split ends", koji su odabrani među petnaest nominiranih za goEast Development Award.

Program je posvećen mladim filmašima koji sudjeluju u radionicama te razvijaju i predstavljaju svoje nove projekte internacionalnom žiriju i filmskim profesionalcima.

Tagovi: goEast, Vinko Brešan, Sara Jurinčić, Hrvatski audiovizualni centar
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE