GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski filmovi na beogradskom FEST-u, Dana Budisavljević u žiriju

Hrvatski filmovi na beogradskom FEST-u, Dana Budisavljević u žiriju
FILMSKA SMOTRA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 14:42
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Na 48. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu FEST, koji se održava od 28. veljače do 8. ožujka, bit će prikazano šest hrvatskih filmova, a hrvatska redateljica Dana Budisavljević članica međunarodnog žirija Glavnog natjecateljskog programa.

U taj su program uvršteni hrvatski dugometražni igrani filmovi "Mater" Jure Pavlovića i "Glas" Ognjena Sviličića te hrvatska manjinska koprodukcija "Otac" Srdana Golubovića, koja će svjetsku premijeru imati nekoliko dana ranije na Berlinalu, a u Beogradu će otvoriti festival.

O najboljem filmu, od njih 20 iz cijeloga svijeta, odlučuje međunarodni peteročlani žiri, među kojima je i Dana Budisavljević, a publika će prvi put na FEST-u moći glasati za najbolji europski film iz Glavnog natjecateljskog programa, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Novi natjecateljski program festivala - FEST Fokus, koji skreće pažnju na hrabra autorska ostvarenja, među 19 ostvarenja, predstavlja i satirični triler Ivana-Gorana Viteza "Dopunska nastava".

Kratkometražni film "Više ne znam ko smo mi" Borisa Homovca, koji će 7. ožujka imati svoju regionalnu premijeru te dugometražni igrani film, manjinska hrvatska koprodukcija "Sin" redateljice Ines Tanović, prikazuju se u sklopu 'Specijalnih projekcija'.

Ovogodišnji festival se odvija u devet dvorana diljem Beograda, a četvrtinu filmskog programa su naslovi u režiji žena.

Počasni gost bit će John Malkovich koji će primiti priznanje Beogradski pobjednik za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, a na festivalu će se i odati počast nedavno preminuloj glumici Nedi Arnerić, u sklopu programa 'FEST klasik' koji donosi devet njenih filmova.

Tagovi: FEST, Dana Budisavljević, Srdan Golubović, Ognjen Sviličić, Ivan-Goran Vitez
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE