GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hadžihafizbegović u ulozi Mladićeve desne ruke u Srebrenici (VIDEO)

Hadžihafizbegović u ulozi Mladićeve desne ruke u Srebrenici (VIDEO)
ULOGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2020 / 16:34
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
SARAJEVO - Novi film proslavljene bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić bit će premijerno prikazan ni manje ni više nego na 77. Venecijanskom filmskom festivalu, 3. rujna u 16:30 sati u okviru glavnog natjecateljskog programa.

Film 'Quo Vadis, Aida?' govori o genocidu u Srebrenici, a glavne uloge tumače Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Ovaj film prvi je film u natjecateljskom programu koji će biti prikazan na nekom velikom festivalu nakon šest mjeseci pauze zbog korona krize zbog koje su otkazani svi veći filmski festivali, pišu mediji u BiH. U programu za glavnu nagradu „Zlatni lav“ sudjeluje 18 filmova. Predsjednica ovogodišnjeg žirija festivala je glumica Cate Blanchett.

U filmu Emir Hadžihafizbegović glumi desnu ruku ratnog zločinca Ratka Mladića, kojeg je utjelovio Boris Isaković.

- Emir Hadžihafizbegović je klasika. Kad smo snimali njegovu scenu, gdje on kao srpski vojnik ulazi u bazu punu izbjeglica, toliko je bio uvjerljiv da su se dvije statistice onesvijestile i morali smo zvati hitnu pomoć. Te žene su bile djevojčice tijekom rata. Emirova gluma aktivirala je stare traume. Bilo je veliko iskušenje, veliki rizik i vrlo emotivno i za Emira i sve ostale igrati ove uloge, izjavila je za Deutsche Welle nedavno redateljica, poznata po filmovima 'Grbavica' i 'Na putu'.

Tagovi: Emir Hadžihafizbegović, Jasmila Žbanić, Boris Isaković, Ratko Mladić, Srebrenica
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE