GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Godišnjica kultnog albuma Boba Dylana

Godišnjica kultnog albuma Boba Dylana
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 08:29
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Na današnji dan, 13. siječnja 1964. godine, američki kantautor Bob Dylan objavio je svoj treći studijski album 'The Times They Are a-Changin''.

Riječ je o prvom Dylanovom albumu na kojem se nalaze isključivo njegove autorske pjesme, uglavnom oštre, oskudno aranžirane balade o osjetljivim temama kao što su rasizam, siromaštvo i društvene promjene. Naslovna pjesma jedna je od Dylanovih najslavnijih te zahvaća duh društvenog i političkog preokreta koji je obilježio šezdesete.

Premda izvorno neki kritičari i obožavatelji nisu bili potpuno oduševljeni albumom jer nije odisao humorom i glazbenom raznolikosti, on je dosegao 20. mjesto i zlatni status u SAD-u, te naknadno i četvrto mjesto u Velikoj Britaniji.

- Svojim mrakom i zaobilaženjem pronalaska opipljivih rješenja i nade do danas ostao jednim od najtmurnijih i najpesimističnijih Dylanovih albuma. I naslovom i dobrim dijelom svoje sadržine, ova je ploča djelo "onoga u koga se gleda", riječ čovjeka biranog da prenese riječi drugih bez da ga se išta pitalo. Pažljivijim pretresanjem te prve mu kolekcije s isključivo autorskim materijalom dolazimo ipak do više boja nego što to sugerira naslovnica ili tematska kičma, kao i do putokaza prema novim teritorijima koje je trebalo posjetiti i prisvojiti. Naravno, to prisvajanje se odnosi tek na korištenje terena na kojem će nezaustavljivi stvaralački duh saditi i graditi vlastite plodove i spomenike kreativnosti. "The Times They Are a-Changin'" je imao tešku ulogu albuma koji je došao nakon jednog velikog i općeprihvaćenog i prije novog, po samog autora nužnog zaokreta – u načelu prihvaćen jer ga se takvog očekivalo, a ipak ne toliko podilazećeg da ga i poklonici tematike i stila nazovu trijumfom, pisao je svojedobno Soundguardian.

Tagovi: Bob Dylan, The Times They Are a- Changin
PROČITAJ I OVO
Bono otkrio da ima polubrata
OTKRIĆA
Bono otkrio da ima polubrata
ZAGREB - Bono, pjevač irskog rock sastava U2, otkrio je da ima polubrata, za kojeg desetljećima nije znao da postoji, piše u nedjelju BBC.
Hrvatski restaurirani filmovi u programu festivala u Bologni
FESTIVALI
Hrvatski restaurirani filmovi u programu festivala u Bologni
ZAGREB - Dva hrvatska filmska klasika, "Deveti krug" i "Ne okreći se, sine", čiju restauraciju je provela Hrvatska kinoteka Hrvatskog državnog arhiva, bit će prikazani na festivalu klasičnog i restauriranog filma Il Cinema Ritrovato, koji se održava od 25. lipnja do 3. srpnja u Bologni.
Izložba Borisa Ljubičića u HDD galeriji: Slike vremena - dizajn i politika
DIZAJN
Izložba Borisa Ljubičića u HDD galeriji: Slike vremena - dizajn i politika
ZAGREB - Izložba Borisa Ljubičića "Slike vremena - dizajn i politika" otvara se u utorak, 28. lipnja u HDD galeriji, a predstavit će autorove dizajnerske radove nastale od 1970-ih do 2000-ih godina koje povezuje tema politike.
DHK: Raspisan natječaj za književnu nagradu Fra Lucijan Kordić
NATJEČAJ
DHK: Raspisan natječaj za književnu nagradu Fra Lucijan Kordić
ZAGREB - Društvo hrvatskih književnika (DHK) i ZIRAL - Zajednica izdanja "Ranjeni labud" Mostar raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade "Fra Lucijan Kordić", objavilo je Društvo hrvatskih književnika.
INmusic: Kasabiani okrunili festival kroz koji je prošlo oko 100 tisuća posjetitelja
FESTIVALI
INmusic: Kasabiani okrunili festival kroz koji je prošlo oko 100 tisuća posjetitelja
ZAGREB - Britanska grupa Kasabian okrunila je nastupom posljednji dan 15. INmusic festivala kroz čiji je prostor na Jarunu, uključujući kamp, prema procjenama organizatora prošlo oko 100 tisuća posjetitelja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE