GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glumac Treat Williams poginuo u prometnoj nesreći

Glumac Treat Williams poginuo u prometnoj nesreći
TRAGEDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2023 / 08:30
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Treat Williams, zvijezda filma Bilo jednom u Americi i mjuzikla Kosa, preminuo je nakon nesreće na motociklu u 72. godini.

Glumčevu smrt potvrdio je za People u ponedjeljak navečer njegov agent Barry McPherson.

"Poginuo je danas poslijepodne. Skretao je lijevo ili desno i auto ga je presjekao", kaže McPherson. "Jednostavno sam shrvan. Bio je najsimpatičniji tip. Bio je tako talentiran. Filmski stvaratelji su ga voljeli. Bio je srce Hollywooda od kasnih 1970-ih. Bio je stvarno ponosan na svoju izvedbu ove godine. Bio je tako zadovoljan radom da sam ga dobio. Imao je uravnoteženu karijeru", nastavlja.

Državna policija Vermonta također je objavila priopćenje za javnost kasnije u ponedjeljak potvrdivši Williamsov identitet i detalje o nesreći. Policija je potvrdila da je istraga u ranoj fazi i da će se članovi tima vratiti na mjesto sudara u utorak, 13. lipnja, kako bi nastavili s obradom mjesta događaja.

Glumčeva dugogodišnja karijera seže u 1975. godinu, kada je debitirao na filmu u trileru Smrtonosni heroj. Od tada je počeo preuzimati više filmskih uloga, uključujući The Ritz iz 1976. i The Eagle Has Landed.

Williamsova karijera dosegnula je vrhunac kada je glumio Georgea Bergera u filmu Kosa, koji se temeljio na brodvejskom mjuziklu. Uloga mu je u konačnici donijela prvu nominaciju za Zlatni globus za novu zvijezdu godine - glumca. Kasnije je dobio još jednu nominaciju za Zlatni globus za najboljeg glumca u filmskoj drami za svoju ulogu u filmu Prince of the City iz 1981. godine.

Godine 2002. počeo je glumiti glavnu ulogu dr. Andrewa Andyja Browna u WB-ovom Everwoodu. Glumio je u seriji sve četiri sezone i čak je zaradio nominaciju za nagradu SAG za izvanrednu izvedbu muškog glumca u dramskoj seriji 2003.-2004.

Snimio je više od 120 filmova i serija.

Tagovi: Treat Williams, Hollywood
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE