GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Plavi cvijet Zrinka Ogreste na festivalu u Muenchenu

Film Plavi cvijet Zrinka Ogreste na festivalu u Muenchenu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2021 / 20:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Film "Plavi cvijet" redatelja Zrinka Ogreste sudjelovat će u glavnom natjecateljskom programu jubilarnog 15. Fünf Seen Filmfestivala (Filmski festival Pet jezera) koji se od 18. do 31. kolovoza održava u Muenchenu, priopćeno je u utorak iz Interfilma.

Festival se fokusira na igrane, dokumentarne i kratke filmove iz srednje Europe. U vrlo kratkom razdoblju FSFF se razvio u jedan od najvećih i najpoznatijih filmskih festivala u južnoj Njemačkoj koji svoju popularnost duguje izvrsnom izboru filmova, vrhunskim gostima i raspravama, slikovitom krajoliku, kao i opsežnoj medijskoj pokrivenosti.

Ogrestin film "Plavi cvijet“ svjetsku je premijeru doživio na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu u travnju ove godine na kojemu je osvojio treću nagradu publike.

Na 68. Pulskom filmskom festivalu uz Veliku zlatnu arenu za najbolji film nagrađen i Zlatnim Arenama za najbolju režiju, za najbolju žensku glavnu ulogu (Vanja Ćirić) te Nagradom filmske kritike za najbolji film.

"Plavi cvijet" je snimljen u produkciji Interfilma iz Zagreb te koprodukciji Zillion filma iz Beograda, a nastao je uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.

Tagovi: Plavi cvijet, Zrinko Ogresta, Vanja Ćirić, Zillion film
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE