GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Pjera Žalice Koncentriši se, baba možete pogledati online

Film Pjera Žalice Koncentriši se, baba možete pogledati online
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2021 / 12:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Film Pjera Žalice "Koncentriši se, baba" s najpoznatijim glumcima regije uključivši i hrvatske, od 18. siječnja bit će dostupan za gledatelje širom svijeta na OnDemand platformi kina Meeting Point.

Film je svojom svjetskom premijerom otvorio prošlogodišnji online Sarajevo Film Festival, zabilježivši rekordnu gledanost - u prva dva sata film je gledalo skoro 14 tisuća ljudi u 42 zemlje.

Radnja je smještena u travanj 1992. godine u Sarajevo, gdje se okuplja brojna obitelj zbog stare majke koja nije dobro. Prognoza liječnika je da je njena smrt pitanje minuta, no to se pretvara u sate, pa onda dane.

Vrlo brzo počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike kuće u Sarajevu. I sama 'baba' posljednjim uzdasima svojski sudjeluje u tome, a možda je upravo to i održava u životu.

Raspad jedne obitelji postaje tako metafora raspada jedne države, a u filmu glume, među ostalima, Mira Banjac, Jasna Žalica i Emir Hadžihafizbegović, a iz Hrvatske Alma Prica i Jadranka Đokić.

Pjer Žalica redatelj je, pisac i producent, najpoznatiji po filmovima "Gori vatra" i "Kod amidže Idriza". Napisao je scenarij za film "Žaba", režirao niz kratkih igranih i dokumentarnih filmova, kazališnih predstava, TV-programa te reklamnih i glazbenih spotova.

Na istoj platformi, Ondemand.kinomeetingpoint.ba do kraja mjeseca dostupni su i filmovi “Mare” Andree Štake (u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Kosovu), “Pun mjesec” Nermina Hamzagića (u cijelom svijetu), “Otac” Srdana Golubovića (u Bosni i Hercegovini i Sloveniji).

Tagovi: Koncentriši se, baba, Pjer Žalica, Mira Banjac, Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE