GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Otac Srdana Golubovića otvara 49. Sofest

Film Otac Srdana Golubovića otvara 49. Sofest
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2020 / 15:23
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Četrdeset deveto izdanje Filmskog festivala u Sopotu – Sofest – u izvršnoj produkciji Centra beogradskih festivala (Cebef), biće održano od 7. do 11. jula u Centru za kulturu Sopot pod sloganom „U predvorju jubileja”, kao podsećanje i najava da će festival naredne godine doživeti svoje 50. izdanje, javlja Tanjug.

U glavnom takmičarskom programu naći će se 15 domaćih ostvarenja i koprodukcija, a festival će otvoriti film „Otac” reditelja Srdana Golubovića, kome će ovo biti prvo festivalsko prikazivanje nakon ukidanja vanrednog stanja. Golubovićev film je u februaru imao svetsku premijeru na Berlinskom filmskom festivalu, gde je osvojio dve značajne nagrade – za najbolji film u programu „Panorama” po izboru Ekumenskog žirija, kao i Nagradu publike u istoj selekciji.

Na Festu u Beogradu dobio je nagradu „Fedeora” za najbolji film, dok je Goran Bogdan dobio nagradu za najbolju mušku ulogu.

Podsetimo, „Otac” je priča o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromaštva. To je priča o gubitniku, otpadniku i poniženom čoveku koji kroz svoje putovanje peške od sela na jugu Srbije do prestonice, sa jednog kraja zemlje na drugi, iz protesta, dostojanstva i želje da se dokaže sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

Sve projekcije filmova biće u sali Centra za kulturu Sopot, ulaz je slobodan, uz besplatne ulaznice.

Tagovi: film Otac, Srdan Golubović, Filmski festival u Sopotu, Goran Bogdan
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE