GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Factum: Pet najgledanijih filmova besplatno online

Factum: Pet najgledanijih filmova besplatno online
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2020 / 22:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Factum, produkcijska kuća nezavisnog dokumentarnog filma, narednih će dana omogućiti besplatno online gledanje svojih pet najgledanijih i najtraženijih dokumentaraca, uz prigodni kod OSTANIDOMA.

"Nakon što je zbog trenutne epidemiološke situacije prije desetak dana odgođen 16. ZagrebDox, a koja je u međuvremenu eskalirala u svjetsku pandemiju, cilj i želja je, s obzirom na aktualno stanje, publici ponuditi filmski sadržaj iz opusa Factumove produkcije", ističu iz te zagrebačke produkcijske kuće.

"Godine hrđe" drugi je dio trilogije o Puli redatelja Andreja Korovljeva, priča o ljudima koji svoj radni vijek provode iza zida pulskog brodogradilišta Uljanik obavljajući najteži i najopasniji posao u brodogradnji — nanošenje antikorozivne zaštite.

U programu je i film "Djeca tranzicije" Matije Vukšića, koji prati odrastanje četvero djece iz tranzicijske Hrvatske, govoreći o njihovim željama, nadanjima, strahovima i smrti uz sve ono što im je danas sveprisutno, markiranu odjeću, pametne telefone, snove o nogometnoj karijeri, društvene mreže.

Film "Generacija '68" Nenada Puhovskog redateljev je filmski hommage generaciji s kojom dijeli mladenačke zanose i ideju o revoluciji koja će promijeniti svijet, koja će ''biti realna i zahtijevati nemoguće''.

U višestruko nagrađivanom dokumentarcu "Goli" scenaristica i redateljica Tiha K. Gudac istražuje bolnu tajnu i prošlost vlastita djeda, koji je prije šezdesetak godina bio zatočen na Golom otoku na četiri godine.

Tu je i "Dum Spiro Spero", prvi filmski uradak pisca Pere Kvesića u kojem njegovo iskustvo literata progovara filmskim jezikom te ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, govori o gubljenju snaga i snazi da se tim gubitkom nosi.

"U ovo neizvjesno doba odgovornost je svih nas što prije nadvladati aktualnu krizu, a uz dostupnost i širenje filmskog i drugog kulturno - umjetničkog sadržaja to je svakako podnošljivije", poručuju iz Factuma.

Tagovi: Factum, Pero Kvesić, Nenad Puhovski, Matija Vukšić, Andrej Korovljev, #ostanidoma, dokumentarni film,
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE