GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dvanaest naslova u polufinalu 16. VBZ-ove književne nagrade

Dvanaest naslova u polufinalu 16. VBZ-ove književne nagrade
KNJIŽEVNE NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 16:00
Autor: SEEbiz

ZAGREB - U širi izbor za sto tisuća kuna vrijednu nagradu VBZ-a za najbolji novi originalni i neobjavljeni roman 2020. uvršteno je 12 naslova odabranih među 82 rukopisa pristigla na natječaj za tu najizdašniju regionalnu književnu nagradu koja dobitniku donosi i objavu književnoga djela.

U polufinale VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020. odabrani su naslovi "AEROX23", "Pisma iz Vinogradske", "Zagorski Dubrovnik", "Albert", "Crveni celofan", "Da volim", "Ostalo je šutnja", "Dobra devojka", "GHOSTarbajterS", "Vraćanja", "Pavelova prva ljubav" i " Sampas".

Ove godine žiri je odlučivao u sastavu književnik Zoran Ferić kao predsjednik te, kao članovi, književna kritičarka Vanja Kulaš, književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik, glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina i pjesnik, prozaist i esejist Mile Stojić.

Do 1. veljače, do kada je bio otvoren natječaj, zaprimljena su 82 rukopisa pod šifrom, koji konkuriraju za nagradu koju izdavačka kuća VBZ dodjeljuje već šesnaesti put.

Nagrada VBZ-a najizdašnija je regionalna književna nagrada osmišljena kao poticaj književnom stvaralaštvu, nakladničkoj djelatnosti i promociji kvalitetnih književnih sadržaja, te s ciljem održavanja i oživljavanja regionalne književne scene. Rukopisi se šalju pod šifrom kako bi se otvorio prostor i mladim i neafirmiranim piscima, čija su djela, na taj način, u istoj poziciji s već afirmiranim autorima.

Osim novčane nagrade od sto tisuća kuna, autoru pripada i pravo na objavu književnog djela te mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži i ponovi uspjeh dosadašnjih dobitnika.

Prošle godine nagradu je dobila Olja Raičević Knežević za rukopis "Katarina, velika i mala".

Tagovi: VBZ-ova književna nagrada, Zoran Ferić, Vanja Kulaš, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina, Mile Stojić
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE