GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dva izvrsna albuma Vasil Hadžimanov Benda na svim streaming platformama

Dva izvrsna albuma Vasil Hadžimanov Benda na svim streaming platformama
ALBUMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2021 / 17:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Osim cjelokupne diskografije Vasil Hadžimanov Benda koju možete slušati na digitalnim platformama Croatia Recordsa, od sada su dostupna i još dva albuma pod nazivom "Vasil Hadžimanov & Dušan Jevtović - Duo" i "Vasil Hadžimanov Trio - Melody Rhymes".

Kao i uvijek riječ je albumima koji pomiču granice glazbe, što kritika širom svijeta prepoznaje i nagrađuje najvišim ocijenama i sjajnim kritikama, a publika velikim interesom za svaki novi nastup.

Vasil Hadžimanov & Dušan Jevtović - Duo

Nakon izdanja njihovog trija s bubnjarom Asafom Sirkisom i turneje za album "No Answer" (2017), Dušan Jevtović i Vasil Hadžimanov shvatili su da su u sviranju razvili sasvim poseban zajednički jezik. Iako se slični zvuci klavira i gitare u duu možda u prvi mah ne čine kao avanturistička kombinacija, u vrlo sposobnim rukama Dušana i Vasila rezultirali su snimkom na kojoj se čuje uvjerljiva posebnost. Instrumentalni tonovi i teksture koje razigrano koriste, ojačani i prekriveni unisonim glasovima, kroz inovativne tehnike izvođenja i uz dodavanje suptilnih efekata, postižu razilaženja i suprotstavljanja stvarajući trodimenzionalnu zvučnu sliku. Glazba koja je nastala nosi putovnicu građanina svijeta koji nije odan nijednom mjestu posebno.

Vasil Hadžimanov Trio - Melody Rhymes

"Melody Rhymes" je glazbeni projekt koji okuplja tri virtuoza - pijanista Vasila Hadžimanova, basista Martina Đakonovskog i bubnjara Aleka Sekulovskog. Svaki umjetnik je istaknuta ličnost u svojoj glazbenoj sferi, ali ovim projektom Vasil Hadžimanov Trio stiže kao jedinstveni glazbeni sastav. Ono što ove izuzetne glazbenike povezuje je autor i gitarist Toni Kitanovski, koji na ovom projektu preuzima ulogu producenta i doprinosi glazbi svojim kompozicijama. Čvrsto, ali i slobodno sviranje Trija istovremeno je spiritualno i romantično, vođeno svojim dubokim pulsom.

Oni pružaju stalnu spregu između slobode i napetosti kako bi stvorili jedinstvenu modernu jazz glazbu. Trio pokazuje i velike tehničke sposobnosti pa su njihove improvizacije posebno upečatljive jer uspijevaju istovremeno zadržati lirsku rječitost. Ovaj projekt posebno prikazuje Vasilovu sposobnost na akustičnom klaviru, njegovo sviranje je istovremeno dinamično i osjetljivo, smjelo i strastveno. S druge strane, moglo bi se reći da je dinamika Vasil Hadžimanov Benda utjecala na emocije izražene ovdje na akustičnom klaviru, jer Trio pokazuje neobičnu sposobnost da smjelim izjavama ulije ekspresivne nijanse. Njihova bliska komunikacija tijekom svih nastupa prilično je impresivna, čineći ovaj Trio odličnom glazbenom pojavom i jedinstvenim susretom tri glazbenika sa snažnim duhom i izrazom.

Foto: Aneta Varga

Tagovi: Vasil Hadžimanov Bend, Toni Kitanovski, Vasil Hadžimanov, Croatia Records
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u veljači? (VIDEO)
U KINIMA U VELJAČI
Koje ćemo kino premijere gledati u veljači? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u veljači? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec veljaču hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su petnaest premijernih filmova.
Ante Perković i Denis Mujadžić Denyken dobitnici Nagrade za životno djelo
PRIZNANJA
Ante Perković i Denis Mujadžić Denyken dobitnici Nagrade za životno djelo
ZAGREB - Na petoj dodjeli nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off Hrvatskog društva skladatelja, koja će se održati 3. veljače u Tvornici kulture, Nagradu za životno djelo dobit će Denis Mujadžić - Denyken te posthumno Ante Perković.
Hrvatski naslovi nagrađeni na festivalu u Trstu
FESTIVALI
Hrvatski naslovi nagrađeni na festivalu u Trstu
TRST - Dugometražni igrani prvijenac Jurja Lerotića, Sigurno mjesto, osvojio je posebno priznanje žirija 34. Filmskog festivala u Trstu.
Samsung najavio suradnju s nagrađivanim redateljem Charlijem Kaufmanom
SURADNJA
Samsung najavio suradnju s nagrađivanim redateljem Charlijem Kaufmanom
ZAGREB – Tvrtka Samsung Electronics najavila je partnerstvo s Charlijem Kaufmanom, Oscarom nagrađivanim piscem i redateljem, koje će pokazati kako svi mogu snimati i dijeliti spektakularne filmove zahvaljujući Galaxy kameri koja donosi vrhunsko iskustvo.
Kontroverze oko njemačke turneje Rogera Watersa
POLITIKA I GLAZBA
Kontroverze oko njemačke turneje Rogera Watersa
BERLIN - Turneja bivšeg člana Pink Floyda Rogera Watersa se u Njemačkoj suočava sa sve glasnijim pozivima na zabranu. Razlog je Watersov poziv na bojkot Izraela i sve otvoreniji antisemitizam ali i podrška Vladimiru Putinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE