GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovačkim ljetnim igrama novac iz fondova EU za projekt #sinergy

Dubrovačkim ljetnim igrama novac iz fondova EU za projekt #sinergy
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2020 / 09:22
Autor: SEEbiz

DUBROVNIK - Dubrovačkim ljetnim igrama odobreno je 362 tisuće kuna za sufinanciranje projekta jačanja kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija na Zapadnom Balkanu u koji će te kulturna ustanova uložiti i svojih 108 tisuća kuna.

Projekt #synergy: Sharpening the capacities of the classical music industry in the Western Balkans, prijavljen na poziv Kreativne Europe na natječaj jačanja kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija na Zapadnom Balkanu, jedan je od trinaest - od ukupno 300 prijavljenih - kojima su odobrena sredstva Europske unije u iznosu od 410.930 eura.

Ukupna vrijednost projekta je 410 930 eura ili nešto više od tri milijuna kuna, a iz europskog fonda sufinancirat će se 80 posto iznosa ili približno 2,5 milijuna kuna.

Glavni partner projekta je Fondacija Don Branko Sbutega iz Crne Gore, dok su, uz Dubrovačke ljetne igre, partneri na projektu Centar beogradskih festivala (CEBEF) iz Srbije, Festival Ljubljana iz Slovenije, Udruženje Federic Chopin s Kosova i Organizacija Vox Baroque iz Albanije.

Projetom se želi omogućiti usavršavanje i povezivanje kulturnih radnika, prije svega onih koji se bave festivalima i klasičnom glazbom, poticati skladanje novih djela klasične glazbe inspiriranih lokalnom baštinom zemalja partnera projekta te umrežiiti mlade glazbenike, skladatelje i organizacije koje se bave klasičnom glazbom na Zapadnom Balkanu tijekom 34 mjeseca trajanja projekta.

Dubrovačkim ljetnim igrama u posljednje dvije godine odobrena su novčana sredstva iz fondova Europske unije za tri različita projekta ukupne vrijednosti sedam milijuna kuna.

Projekti „Future Epics“ i „Port of Dreamers“ sufinancirani su iz fonda „Kreativna Europa“ – potprogram Kultura te su Igrama donijeli oko 150 000 eura europskog novca i suradnju s međunarodnim partnerima, a projekt „Mjesto zajednice – Razvoj kulturno-društvenog centra Lazareti“, koji se provodi u suradnji s lokalnim organizacijama civilnog društva u sklopu natječaja „Kultura u centru“, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Tagovi: Dubrovačke ljetne igre, Centar beogradskih festivala, Fondacija Don Branko Sbutega, projekt #sinergy
PROČITAJ I OVO
Klimatske promjene i njihove posljedice u središtu nove bečke izložbe
IZLOŽBE
Klimatske promjene i njihove posljedice u središtu nove bečke izložbe
BEČ - Izložba „Poslije nas potop” u muzeju Kunst Haus traje sve do 14. veljače 2021. godine.
Festival Zagreb, grad poezije posvećen Vladi Gotovcu
ZNAKOVI ZA VLADU GOTOVCA
Festival Zagreb, grad poezije posvećen Vladi Gotovcu
ZAGREB - Jedanaesto izdanje festivala Zagreb, grad poezije održat će se od 18. do 20. rujna u organizaciji Teatra poezije pod nazivom "Znakovi za Vladu Gotovca".
Google i HTZ omogućuju online uvid u bogatu nematerijalnu baštinu Hrvatske
VRIJEDAN PROJEKT
Google i HTZ omogućuju online uvid u bogatu nematerijalnu baštinu Hrvatske
ZAGREB - Nematerijalna kulturna baština koja se odnosi na tradiciju ili žive izraze koji se prenose s jedne generacije na drugu ovim projektom Googlea i HTZ-a prikazana je kroz četiri sekcije, odnosno kroz poznavanje zanata, narodne pjesme i ples, svečanosti te hranu.
25FPS: Predstavljen tročlani žiri koji donosi i svoj izbor filmova
ŽIRI
25FPS: Predstavljen tročlani žiri koji donosi i svoj izbor filmova
ZAGREB - Tročlani žiri Festivala 25FPS - filmska kustosica i spisateljica María Palacios Cruz te umjetnici Randa Maroufi i Davor Sanvincenti, pripremili su za ovogodišnje izdanje kurirane programe kojima će predstaviti svoja područja umjetničkog i profesionalnog djelovanja.
Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu
PRESUDA
Sud: Vrdoljak mora HEP-u vratiti 625.000 kuna, nisu zadovoljni reklamom u Generalu
ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu donio je nepravomoćnu presudu prema kojoj tvrtka AMV produkcija u vlasništvu sina Antuna Vrdoljaka mora HEP-u vratiti 625 tisuća kuna zbog Generala. Uz cifru, kako stoji u presudi, idu i zatezne kamate.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE