GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Crna kutija

Crna kutija
PRAZNINA (16)
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2023 / 08:33
Autor: Daniel Bele
"...Kaj bum vam dečki čalpri? Viš' na kaj sam spal! Tu su me zatvorili ko' kriminalca, a imal sam takvu šljakicu na telki, boli glava! Al sam ga zasral, kui'š me? Kaj, kaj sam napravil? Pa iskoristil sam priliku, ne!

Bili smo ti na snimanju nekakvog koncerta, ono par dana na morenu, dnevnica lagano 5 glavi. Ma mrak, čovječe! Samo kaj sam ti ja u to vreme bil navučen ko' zvijer i lova je zgorela već treći dan. I ja ti na zikri odem do pošte, ono malenoj poslat pismo, još se grbavim za marku. Kad veli meni butra iza pulta da mora po nekaj otraga u buksu, kao 'strpi se malo'. I ja ti u tom momentu pod pultom ugledam nekakav snop pinke, znaš ono zvezan sa gumicom. Nisam ni promislil, a već je bilo ono - hopa! To ti je instinkt buraz! I zabrij, tranu je bilo preko soma eura! I niš, kaj, šlagiram ti se ja ko' veliki par dana, kada ono murija utrčava u hotel. Uleću mi u sobu, ono kaubojac! I veli meni drot da sam idiot stoljeća. Kamera te veli snimila kak kradeš lovu, ono jelen si lopatar! I zašprehava on mene kao 'maleni sve bu okej ak vratiš bibu'. I ja limve, 'jedino ak mi ju iz krvi izvadite gospon policajac!

Sve je to u venama!' Kad zgrabe ti mene njih četvorica i ono filmski me izvlače iz hotela. A ovi moji lajbeki iz ekipe si misle 'a bil je tak dobar dečec, taj naš tonac'. I sad zabrij koji scenario! Kak ti je to bila velika sramota za telku, tak ti je ekipa zabrijala sve zataškat. Ono, špreha 'dečko je okej, pošten je i oče delati'. Ha kaj, može se svakome desiti! I ja ti još k tomu počel cendrat da sam junkie, pa trebaju mi pomoći, ne! Kakav je to svet da još i buju bolesne maltretirali!?! I burki, nisam ti bil ni dana u čuzi! Neg me telka stavila na bolovanje i evo me tu bojsi sa vama. Laganica brijem bedaru! Al zašel bum ja iz ludare, kaj ti je..."

"...A zabrij moju šprehu, buraz! Kompić ti meni spika, utrčal je u neku lovu. Veli, posralo ga neko nasljedstvo...Ma nema veze koji! Pa kaj sam na muriji da moram drukati!?! Dobro, dobro, smiril bum se, kaj sad! Pa nisam ja agresivan! Ja sam bolestan čovek! Kaj sam ono pričal? Daj pomozi! A da, otvorili ti mi birtiju, ono finski. Kompa je odigrao sa lovom, a ja sam znalački sve vodil. A ja sam ti maher za lovu! Pa ja ti pinku od dreka napravim, si lud!?! Ti, trebal si vidjet kad je biba počela kapat, ono 'ganove nismo vadili iz ruku'! Šlagirka 100 na sat! Ja sam ti si ispod šulje namontirtal leptirić, ono vena drito otvorena. Malo zafrkneš rukav, otvoriš diznu i cica ova ko' blesava. Samo ganove mijenjaš! I tek tad sam ti zapravo prešel na 'tekući račun'! Navukli smo se ko' zveri. I živeli smo ko Rockfelleri! Ma mrak mrakova! Samo kaj je Rock brzo prošel, a Feller je ostal! Kuiš me? Posel je pal prek' leta, a mi smo brijali istim tempom, znaš kak' to ide. Lova se topila. I jedan dan mi kriziramo, kad ti lajbek meni prizna da je lovu posudil od kamatara.

Ma koje nasljedstvo buraz, pa ko bi njemu takvome nekaj dal!?! I kao, Dugi i ekipa dolaze po lovu u petak! Ono ranje, sranje! I razbili nas ovi ko majke! Pa viš da mi je ruka skoz u banani. Murija me nije nikad tak stukla, kaj ti je! Razvalili nas do ibera, porazbijali celu birtiju. I niš, on ti je zapalil kod svojih gore u Švabiju, a ovi meni sjeli za vrat. I kaj, kaj bum išel u tvornicu, raditi na normu i slušat one tragedije od butri u ortopedskim cipelicama da dojdem do love? Ma mane šanse, buraz! Ja bum se tu lagano skinul. Tu sam ziherica. I onda paljevina na brod. Pa da! A te vaše šprehice psihoanamiza.. ha? Dobro, psihoanaliza kaj sad, pa nisam ti ja Klaić! To ti mene ne brije. Sam se vi zašprehavajte, ozdravljajte koliko god hoćete, ja bum ionak zapalil čim me puste na otvoreni odjel..."

„...Ja, ovaj... ja sam isto novi! Ha? Ma niš, kaj bi bilo sa mnom? Ja bi sam htel da me puste živeti kak ja hoću. Da mi se samo vratiti par meseci unatrag! Tak mi je bilo brodarac, nemam pojma kaj mi je trebala ta šlagirka! Kaj, kaj je bilo prije par meseci? Pa imal sam svoj život, to je bilo! Bilo mi je totalka mrak. A onda ti je došlo ludo žuto u kvart. Frend me nazval, ono 'di si penzioneru' spikica. Kao, 'dođi se kresnut sa starim kompićima, kaj si grbav' i tak. I kaj, prešel sam, znaš ono 'za stare dane'! I kaj ti je, navukel sam se gore neg ikad! Svi su dečki igrali 'pikado', pa sam se i ja odma kresnul. A nisam se zveknul brijem cenera godina. Imal sam svoju terapijicu, ono rutinica, posel i to. To ti je za mene buraz idealan život. Pa ja sam čovek u godinama! Velim ti, imal sam svoju šprehu, našel sam si šprancu i brijal po tome. Ha? Da opišem? Okej, moj savršeni život! Niš, dignul bi se u pola 7. Laganini na tramvaj, hvatam 6icu u 15 do 7. U domu zdravlja sam taman na otvaranju. Za mene ti nema čekanja! Samo utrčavam kod sestre, već me čeka nadrobljenih 20 hepova. Popijem terapiju sa cedevitom, stara mi svako jutro napravi bočicu, i opet sam na tramvajskoj. U 7 i 15 kupim 7icu i do grada. Siđem kod placa u 7.35, šetnjica do 'Jedanaest koralja'. Taman stignem zveknut 'dupli pelin' i u osmicu sam na šljaki.

Noge lagano na stol i novine, križaljke. Oko 10ke je kavica, uvijek neko skuha. Najgore mi je kad ja moram kuhat! Onda nema križaljki. Ali kaj buš, život je borba. Pa na kavici pada šprehica, uvijek nekog ložimo pa se oduži i do 11ice. Onda podamgle ak' ima kaj za raditi, ali obično je navlačenje kožice, ak me žišku. Kaj sam delal? Ma bez veze, unosiš neke gluposti u kompjuter. Ali laganica, ono 'štedi posao' spika. A kad nema šefa, ubijem ja koji put i oko. Imamo ti neku buksu sa kaučom, samo se moramo dogovoriti ko bu pazil na šefa. Ili zapalim van na cugu ili kaj obavit. To ti je ono spikica – imam dve iste jakne. I jedna ti stalno visi u uredu. I ak dođe šef i pita za mene, Đurđica ti samo veli 'tu je negde šefe, pa jakna mu je tu, sabu svaki čas' i šibne mi poruku. Ja se timvra, spremim jednu jaknu u ormar i brodo, ne? A velim, ak šefa nema, a stalno je na liječenju od cuge ili kajjaznamgde, onda sam i oko pola jedan već palinđa doma. Stanem na kiosku, ubadam redovno sportske. Onda laganini do videoteke, uvijek dvije kazete. Pornić i komedija. I buksanje u stanu. Ak još imam za neku pljugicu i pivsona okej, ali nije vatra. Glavno da sam ja na centralnom grijanju! Od terapije, ne? I reci ti meni, kaj mi je trebalo da sve to zeznem? Sad su starci pukli ono 'ti si narkoman' šprehica. Pa Dobro Jutro da jesam, kaj ste vi zdrva pali? I zrihtali ti oni da me steraju iz firme, zbuksali me tu na odjel da se skinem i pravac komuna. Totalna bedara, kaj da ti pričam...“

„...Ha? Ma makni taj mikrofon od mene! Zašto bih ja uvijek morala nešto pri.... Ha? Vajt, kaj ti je to? Ma jesi li ti luuud? Nemoj! Neeeeeeeeee.....BUM“

Tagovi: Daniel Bele, Praznina
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE