GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cannes: Crveni tepih i večernje haljine na simboličnom izdanju festivala

Cannes: Crveni tepih i večernje haljine na simboličnom izdanju festivala
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2020 / 22:03
Autor: SEEbiz / H
CANNES - Crveni tepih i večernje haljine uz puno fotografa, obilježili su simbolično izdanje najprestižnijeg filmskog festivala na svijetu koji je počeo u utorak s ambicijom da upuhne kisik tom sektoru koji je ugušila zdravstvena kriza.

"Željeli smo doći pokazati kino, filmove, umjetnike", rekao je Thierry Frémaux, glavni tajnik festivala u Cannesu, na otvorenju festivala koji bi trebao trajati do četvrtka.

"Naša nazočnost ovdje je odgovornost", istaknuo je Pierre Lescure, predsjednik festivala i naglasio da su "poduzete sve zdravstvene mjere opreza".

"Održat će se Cannes 2021." rekao je publici i pohvalio "vrlo živahnu francusku kinematografiju".

Festival je započeo prikazivanjem filma "Un triomphe", komične drame Emmanuela Courcola s Kadom Meradom i Marinom Hands.

Ovo "posebno izdanje" Festivala, koji je otkazan u svibnju zbog zdravstvene krize, završit će u četvrtak navečer dodjelom Zlatne palme za najbolji kratkometražni film.

Ukupno će biti prikazana četiri filma, od kojih dva strana "Asa Ga Kuru" ("Prave majke") Japanke Naomi Kawase i prvi film Gruzijke Dee Kulumbegashvili, "Beginning" ("U početku"), nagrađen u San Sebastianu.

Festival završava u četvrtak navečer prikazivanjem filma "Les Deux Alfred" ("Dva Alfreda") Brune Podalydèsa, u nazočnosti redatelja i glavne glumice, Sandrine Kiberlain.

Više nego festival, Cannes je bitan izlog francuskih i stranih filmova.

Dok je filmska industrija u mučnoj situaciji, a vlada razmatra nova ograničenja kako bi obuzdala drugi val epidemije, mnogi se nadaju da će ovaj događaj uvjeriti producente da ne odgađaju prikazivanje njihovih filmova u kinima.

Nakon što nije mogao biti održan u svibnju, Festival u Cannesu je objavio popis 56 dugometražnih filmova koji su bili u službenoj konkurenciji 2020. godine.

Tagovi: Filmski festival u Cannesu, Dea Kulumbegashvili, Emmanuel Courcol, Naomi Kawasa, Pierre Lescure
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE