GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bowie još 1983. primijetio manjak crnih izvođača na MTV-u (VIDEO)

Bowie još 1983. primijetio manjak crnih izvođača na MTV-u (VIDEO)
VELIKAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2020 / 20:12
Autor: SEEbiz
LONDON - U svjetlu antirasističkih protesta širom svijeta, "Independent" podsjeća na intervju koji je slavni David Bowie dao 1983. godine novinaru MTV-a a u kojem primijetio da je malo Afroameričkih muzičara prisutno na toj televiziji i da je za njih obično rezerviran termin između dva i šest ujutro.

David Bowie (1947-2016) je, podsjeća “Independent” na mnogo načina bio ispred svog vremena, a pažnju javnosti na društvenim mrežama je skrenula objava dijela intervjua u kome slavni muzičar pita zašto MTV ne pušta crne izvođače već tom muzičkom TV stanicom dominiraju bijelci.

Nakon ocjene da je MTV “solidno poduzeće” u kome se mnogo toga odvija, Bowie kaže da je zapanjen činjenicom da je jako malo crnih muzičara na i pita svog sugovornika zbog čega je to tako.

Sugovornik pokušava tu činjenicu opravdati objašnjenjem da je to u skladu sa smjerom kojeg MTV zastupa.

– Naš kanal je usko orijentiran i usmjeren na konkretnu publiku, ne na svu populaciju – izjavio je predstavnik MTV-a, na šta je Bowie rekao: “To je očigledno”.

– Evidentno je da crne izvođače možemo vidjeti između pola tri i šest ujutro. Samo nekolicina je prisutna u dnevnom terminu. Mnogo crnih umjetnika pravi vrlo dobre muzičke spotove i iznenađen sam da oni nisu na MTV-u – konstatirao je Bowie.

Na to je njegov sugovornik rekao da bi ljudi u drugim dijelovima SAD-a, van New Yorka i Los Angelesa, recimo na Srednjem zapadu, bili “na smrt preplašeni Princeom” ili “nizom drugih crnih lica”.

– Nije li to interesantno? – bila je Bowiejeva reakcija.

Objava snimka iz 1983. godine na Twitteru izazvala je niz pozitivnih komentara i veličanje lika i djela Davida Bowiea. Potpuno zasluženo.

Tagovi: David Bowie, rasizam, MTV, Music television
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE