GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bijelo dugme na vrhu prodaje vinila u Hrvatskoj

Bijelo dugme na vrhu prodaje vinila u Hrvatskoj
VINILI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2022 / 19:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prvo mjesto Top liste prodaje vinila za siječanj 2022. godine pripalo je Bijelom dugmetu i vinilu s nazivom Singl Ploče 1974 – 1980 (Croatia Records).

Riječ je o singlovima iz Dugmetove faze karijere kada je pjevač benda bio Željko Bebek. Dodatno je obogaćenom popratnim tekstom tadašnjeg urednika i idejnog autor izdanja, Siniše Škarice. Top, Ove ću noći naći blues, Da sam pekar, Selma, Blues za moju bivšu dragu, Ima neka tajna veza, Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, Ne spavaj mala moja muzika dok svira, Eto! Baš hoću!, Bitanga i princeza, Pristao sam biću sve što hoće i Na zadnjem sjedištu moga auta samo su dio bogate kolekcije singlova koje možete poslušati na izdanju remasteriranom s originalnih magnetofonskih vrpci, piše DOP.

Pjesme je remasterirao Mauro Širol u Croatia Records Studiju, dok je likovnu prilagodbu reizdanja radio Darko Kujundžić. Naslovnicu krasi ilustrirana fotografija Vladana Jovanovića, a originalno likovno oblikovanje potpisuje Goran Trbuljak.

Na drugom se mjestu nalaze Goran Bare & Majke s izdanjem Greatest hits collection (Croatia Records). Majke su vinkovački rock bend čije su pjesme postale nezaobilazni hitovi na svim radio i tv postajama, koncertima i druženjima. Pjesme poput Budi ponosan, Ja sam budućnost, Mene ne zanima i A ti još plačeš nalaze se na ovom bogatom izdanju.

Na trećem je mjestu još jedno izdanja Bijelog Dugmeta s nazivom 5. April ’81 (Croatia Records) na kojem se nalazi snimka koncerta iz legendarnog kluba Kulušić.

Na stranoj listi prodaje vinila prvo mjesto su osvojili engleski garage rock sastav Arctic Monkeys i njihov vinil s nazivom AM (Dancing Bear). Iako je izdanje objavljeno u rujnu 2013. godine, obožavatelji Monkeysa se iznova vraćaju upravo ovom izdanju jer uključuje neke od njihovih najvećih hitova kao što su R U Mine?, Arabella i Snap out of it.

Drugo mjesto pripalo je Raznim izvođačima čije su se pjesme našle na vinilu Lost in Translation: Music from the Motion Picture Soundtrack (Dancing Bear). Riječ je o soundtracku s filma Lost in Translation iz 2003. godine gdje su glavne uloge u filmu zauzele glumačke legende Bill Murray i Scarlett Johansson, dok je soundtrack u obliku vinila izdan početkom ove godine. Neki od izvođača koje ćete slušati na ovom vinilu su Squarepusher, My Bloody Valentine, The Jesus & Mary Chain, Air, Sebastien Tellier, Happy End i Phoenix.

Treće je mjesto pripalo David Bowie-u i vinilu imena Hunky Dory (Dancing Bear). Hunky Dory se često pojavljivao na nekoliko lista najboljih albuma svih vremena u više publikacija. 1998. čitatelji časopisa Q proglasili su ga 43. najvećim albumom svih vremena; 2000. isti ga je časopis smjestio na 16. mjesto svoje liste 100 najvećih britanskih albuma ikad.

Tagovi: Bijelo dugme, Željko Bebek, Goran Bregović, David Bowie, Majke, Goran Bare, Arctic Monkeys, Kulušić
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE