GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Berlinale najavljuje novi format Retrospektive za 2023.

Berlinale najavljuje novi format Retrospektive za 2023.
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2022 / 18:56
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Berlinski filmski festival ove će godine retrospektivu organizirati drugačije. Umjesto klasičnog žirija, repertoar će birati redatelji i glumci, a zajednička tema bit će sazrijevanje, objavili su u četvrtak organizatori Berlinalea.

Među 30 članova bit će redatelji Martin Scorsese, Pedro Almodovar, Maren Ade i Wes Andersen te glumci Juliette Binoche i Ethan Hawke.

Organizatori ističu da izbor retrospektive prvi put pada isključivo na filmske djelatnike. Repertoar pod nazivom Mladi u srcu – odrastanje u kinu bit će objavljen u siječnju.

“Nakon dvije godine pandemije, osjećamo se kao lik iz filma o odrastanju”, rekao je umjetnički direktor Berlinalea Carlo Chatrian.

"Nismo više ono što smo bili i ne znamo što ćemo postati."

Filmovi o odrastanju su posebni kada neku neizvjesnost pretvore u uzbuđenje zbog nečega u budućnosti, a "to je upravo osjećaj koji želimo pobuditi tom rečenicom", dodao je Shatrian.

Uz Cannes i Veneciju, Berlinale je jedan od najvažnijih filmskih festivala u svijetu. Sljedeći se održava 16.-26. Veljača. Uz repertoar filmova koji se natječu za Zlatne medvjede, prikazuju se brojna ostvarenja odabrana po različitim linijama.

Tagovi: Berlinale, Retrospektive, Carlo Chatrian, Juliette Binoche, Ethan Hawke
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE