GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što donosi investicija u slovenske narodne obveznice?

Što donosi investicija u slovenske narodne obveznice?
OBVEZNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2024 / 08:29
Autor: SEEbiz / Ilirika
KOLUMNA - Slovenija će izdati javne, tzv. narodne obveznice čiji će se upis provoditi od 1. do 16. veljače 2024. godine.

Narodne bveznice su posebna vrsta državnih dužničkih vrijednosnih papira namijenjenih isključivo fizičkim osobama koje posuđuju novac državi i za to su nagrađene zajamčenom kamatom. razdoblje.

Namijenjeni su promicanju financijske uključenosti i omogućavanju građanima sa ušteđevinom da naprave stabilno ulaganje bez visokog tržišnog rizika tipičnog za tržišta kapitala. Pravo kupnje imaju punoljetne osobe s prebivalištem u Sloveniji, a iznos pretplate ograničen je na između 1.000 i 100.000 EUR kako bi se omogućio najširi mogući pristup.

Za upis obveznica potrebno je otvoriti račun za trgovanje, što je uvjet europske regulative kako bi se osigurala transparentnost i sigurnost financijskih transakcija.

Državne obveznice nude veći prinos u odnosu na obične bankovne depozite i spadaju među manje rizična ulaganja zbog državnog jamstva za plaćanje obveza. Porezni tretman kamata je povoljan jer se prihodi do 1.000 eura ne oporezuju, što dodatno povećava atraktivnost ove mogućnosti ulaganja.

Ulaganje u javne obveznice omogućuje diverzifikaciju rizika i pridonosi financijskom opismenjavanju jer investitori stječu iskustvo s obveznicama i upoznaju se s mogućnostima štednje na tržištima kapitala. Također, kupnja obveznica je korak ka razvoju domaćeg tržišta kapitala.

Nakon izdavanja, obveznice će biti uvrštene na Ljubljansku burzu, gdje će biti slobodno prenosive, što ulagačima omogućuje likvidnost prije dospijeća. Svi ulagači moći će trgovati nacionalnim obveznicama na burzi.

Kada razmišljate o kupnji, ključno je razmotriti vlastite financijske ciljeve i uskladiti ulaganje sa svojom osobnom strategijom ulaganja.

Narodne obveznice predstavljaju atraktivnu investicijsku priliku za građane koji traže štednju s niskim rizikom i stabilnim prinosima, a pridonose razvoju domaćeg financijskog tržišta i financijske pismenosti.

Tagovi: obveznice, slovenija
PROČITAJ I OVO
Zuckerberg nije naišao na razumijevanje investitora
TEHNOLOŠKI SEKTOR U FOKUSU
Zuckerberg nije naišao na razumijevanje investitora
KOLUMNA - Dan nakon razočaranja Mete, unatoč iznimnoj dobiti, Microsoft i Alphabet samo su uvjerili ulagače da su velika očekivanja vezana uz umjetnu inteligenciju opravdana. NASDAQ indeks zabilježio je najveći tjedni rast ove godine.
Što je uzrok travanjske korekcije na tržištima kapitala?
KOREKCIJA
Što je uzrok travanjske korekcije na tržištima kapitala?
KOLUMNA - U ožujku su se pojavili prvi znakovi da inflacija u SAD-u ne pada tako brzo kao prije te da je čak ojačala u travnju, što je dovelo do ovogodišnje travanjske korekcije financijskih tržišta.
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
LUDO TRŽIŠTE
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
KOLUMNA - Nakon pada Wall Streeta od 5% u travnju, ulagači su ponovno osjetili priliku za zaradu.
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE