GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slučaj Tušek kao hrvatski politički standard

Slučaj Tušek kao hrvatski politički standard
POLITIČKA TRGOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2021 / 19:35
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Žarko Tušek je trebao biti pažljiviji, ne možete znati tko snima, sažetak je to većine komentara iz HDZ-a. Trebao je biti pažljiviji, organizirati protuprislušni pregled prostorije u kojoj je samo provodio aktualnu politiku. A da je trebao biti pažljiviji u tome što je govorio, to nije problem. Ili da su, ne daj bože, rekli da izmišlja.

Za jednog visokog dužnosnika HDZ-u konkurentskog SDP-a, krimen je 25 tisuća obećanih plakata, a sve ostalo ne. Ostalo nije komentirao kao, ne daj bože grijeh, da ne bi skočio sebi u usta.

Predsjednik države sa svojim je komentarom bio „simpatičan“ kao i inače kazavši da je to jadno, ali da će se on uvijek brinuti o tome da političari mogu biti budale. Možda bi se trebao kao jedini izravno izabrani dužnosnik brinuti da građani ne ispadnu budale.

A da građani ne ispadnu budale pobrinuo se Željko Kerum iz Hrvatske građanske stranke koji je komentirajući razgovor Žarka Tušeka i Viktora Šimunića izjavio kako je jasno da se ljudi moraju dogovarati, da je sve to bio dogovor kojeg je netko zlonamjerno iskoristio. Koalicijski partneri se dogovaraju i to je standard, naglasio je Kerum. Nazvati to trgovinom, za njega je i to u redu samo treba paziti da se ostane u okviru zakona. Znači sve po transparentnim javnim natječajima.

„Što vi mislite, da ti natječaji koji se rade, da prolaze oni koji se jave na natječaj koji su, kao, najbolji kandidati? Ne, unaprijed je sve dogovoreno! To je standard“, kristalno jasan je bio Kerum.

Svjedočio je to svojim radom dok je bio na funkciji. Sestra, nećaci, zet i ina njegova rodbina bila je što imenovanjem, što javnim natječajem zbrinuta na brojne funkcije. I nije to krio, a sve se to događalo u koaliciji s HDZ-om i kada je bio većina i kada je bio odlučujuća manjina.

Žarko Tušek držao se i još se uvijek drži standarda HDZ-a kad se otkriju nestašluci njenih članova. Tako je prije objave snimke kazao da to nije istina (lagao), onda potvrdio autentičnost sastanka (rekao istinu), pa rekao da je tada prvi puta kontaktirao Šimunića (lagao) i onda na početku svoje izjave za medije kazao da će on sve objasniti kako bi javnost imala „osjećaj“ o tom događaju. Njegov stranački šef bi rekao „dojam“ i to uvijek krivi pa je Tušek krenuo sa činjenicama.

Sastanak je bio u privatnom ambijentu, na sastanku su bili njegovi dobri znanci, kolege i prijatelji, na sastanak je otišao s punim političkim i ljudskim povjerenjem da bi vidio što se sve može napraviti za boljitak županije. Za naš dojam su sigurno i njegove više puta izrečene tvrdnje da je on karikirao, da je deklarativno govorio. U ovom slučaju ne valja ni dojam, ali ne štimaju ni činjenice. A hoće li „institucije“ pravne države o dojmu ili činjenicama, to ćemo tek vidjeti.

P.S. Zastare nema ni u pravnom, ni političkom, ni u moralnom smislu jer su izbori za nešto više od tri mjeseca. Jer ako institucije i partija krenu putem zastare, nadajmo se da će građani, birači presuditi da je, bez obzira na autoritet i iskustvo predsjednika Milanovića, prošlo vrijeme političara budala.

Tagovi: Viktor Šimunić, Zoran Milanović, Željko Kerum, Andrej Plenković, politička trgovina, Žarko Tušek, Emil Gredičak, Oroslavje, Krapinsko-zagorska županija, Želljko Kolar
PROČITAJ I OVO
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
LUDO TRŽIŠTE
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
KOLUMNA - Nakon pada Wall Streeta od 5% u travnju, ulagači su ponovno osjetili priliku za zaradu.
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE