GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slučaj Davora Filipovića: Plenković opet odlučio vlast u Zagrebu pokloniti Bandiću

Slučaj Davora Filipovića: Plenković opet odlučio vlast u Zagrebu pokloniti Bandiću
ALIBI KANDIDAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 19:18
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Može li Davor Filipović dobiti izbore u Zagrebu? Teoretski je moguće kada bi mu protukandidati bili samo još preostala šestorica SKOJ-evaca (poznata partizanska priča o Sedam sekretara SKOJ-a).

Davor Filipović kandidat HDZ-a u Zagrebu, bolji je od Vanđelića i svih ostalih HDZ-ovaca, kako ga je opisao veliki Vođa Andrej Plenković. To, pak mogu povjerovati samo oni koji su tu izjavu pročitali, ali ne i gledali i slušali. Jer tada bi primijetili ne baš vedar izraz lica i optimističnu boju glasa velikog Vođe.

Nije mu lako, jer se ne događa baš često da ga netko odbije kada on velikodušno nudi kandidature za visoke funkcije. A Vanđeliću je nudio, izgleda, samo zato, što su mu u kadrovskom bazenu poslušnih ostali samo SKOJ-evci, mladež HDZ-a. Vanđelić ipak iza sebe ima zavidnu karijeru i očito nije imao potreba, ni političkih ni interesnih, dokazivati se provodeći neku od politika u koju, kao što smo vidjeli, baš i ne vjeruje.

Iako u natječaju za čelno mjesto Fonda za obnovu nije bila poslušnost, izgleda da će sada biti. Odluka je već donesena po receptu koji je objavio Željko Kerum. Vanđelić će biti tehnički, privremeni i kratkotrajni stanovnik Zagreba a zakon koji su njemu prilagodili možda pomogne u kandidaturi nekom od drugih koje se sjete na naglo doseliti u Zagreb i spasiti ga).

Da pojasnim ono SKOJ-evac. Davor Filipović podviknuo je u jednoj prigodi na Milana Bandića, dugovječnog zagrebačkog gradonačelnika i podupiratelja velikog Vođe i koalicijskog partnera svoje stranke i vrlo brzo dobio po prstima.

„Plenkovću, smiri malo tog svog neukroćenog SKOJ-evca, treba ga podštucati“, poručio je tada, na svoj način bahato Milan Bandić i riječi padoše na plodno tlo.

Sam Bandić ima poseban osjećaj prema SKOJ-evcima. Sjetimo se samo kakvu je potragu pokrenuo za glavom Ive Lole Ribara iz parka u Ulici baruna Filipovića na Črnomercu. Koalicija 365 sastavljena od Stranke rada i solidarnosti i HDZ-a nastavila je vladati Zagrebom, a kako stvari stoje, mogla bi se ta „izvanbračna“ zajednica potvrditi i u svibnju. Izvanbračna, jer brak nikada nije zakonski proglašen, a funkcioniraju na obostrano zadovoljstvo bolje nego neke bračne zajednice.

A Davore, jesu li tebe pitali „kaj bi ti štel?“ (reklo bi se po „Tušekovom poučku„). Nema potrebe špekulirati, odluka je pala u Središnjici i ona se ne odbija. Davoru Filipoviću nitko ne može poreći obrazovanje, stručnost (dokazanu i dodatnim primanjima koje nudi politika, razna članstva i predsjedanja), profesuru na fakultetu, do sada čistu političku karijeru, mladost, energiju.

Ali isto tako nitko ne može ustvrditi da su za njega čuli i svi HDZ-ovci u Zagrebu a kamoli građani Zagreba koji će u svibnju odlučivati. O iskustvu upravljanja velikim sustavom kao što je milijunski Zagreb predlagači nisu ni razmišljali. I tu ni krivog ni dužnog treba spomenuti Joška Klisovića kojeg krasi slična "popularnost" među širokim krugom birača-građana Zagreba. Ovakvom kandidaturom i SDP se može uključiti u obitelj 365 stranaka.

P.S. U podnožju nekog od zabatnih zidova ili pod jednom od skela koje su trenutno najpoznatije zagrebačke vizure, Milan Bandić komesarski je zadovoljan izborom SKOJ-evaca za konkurente na predstojećim izborima. Naći će on već načina, ukoliko neki SKOJ-evac ne iznenadi, da se zahvali na pomoći našim najvećim strankama, on je uvijek široke ruke prema svojim vjernim sljedbenicima.

Fotografija: Marko Lukunić, Pixsell

Tagovi: Davor Filipović, Andrej Plenković, Joško Klisović, Damir Vanđelić, Milan Bandić, izbori u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
LUDO TRŽIŠTE
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
KOLUMNA - Nakon pada Wall Streeta od 5% u travnju, ulagači su ponovno osjetili priliku za zaradu.
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE