GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sabrana djela Darinka Dumbovića

Sabrana djela Darinka Dumbovića
NEODGOVORNE IZJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.01.2021 / 20:03
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović u proteklih se desetak dana proslavio nekim neodgovornim pa i neozbiljnim izjavama. Sabrana djela gradonačelnika Petrinje nastala su uz sve patnje, kako on kaže, njegovog Grada koji je On izgubio.

Ostao je bez Grada, ali ostali su i svi građani Petrinje. Ostao je bez gradskog proračuna. On koji je sebe nazivao mađioničarem, a ne lokalnim šerifom.

Prvi svezak njegovih sabranih djela, ne proze nego financija, nastao je nakon prvog potresa. "Očekujem pomoć", "očekujem već sutra na računu nekoliko milijuna kuna". Sutradan, pak, nije bilo ništa. Vlada je ipak problem shvatila ozbiljno. Ministar Marić pronašao je 100 milijuna kuna za nastradala područja i raspodjelom Petrinji je pripalo trideset milijuna.

Tada nastaje drugi svezak sabranih djela Darinka Dumbovića pod naslovom, "malo mi je" i "vraćam novac". U dopunjenom izdanju u koautorstvu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem na kraju ih ipak prihvaća (po načelu "bolje išta nego ništa").

Treći svezak posvećen je Crvenom križu nakon informacije da je Crveni križ prikupio više od 50 milijuna donacija. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović (koji se očito nije sjetio otvoriti neki račun pod svojom kontrolom) izjavljuje da je Crveni križ prva od institucija koje treba ukinuti. Obrazlaže to tvrdnjom da, ako nisu u stanju podijeliti te milijune, neka ih dadu Njemu.

U predgovoru ovog trećeg sveska osvrće se na činjenice kako nije član Stožera civilne zaštite na čijem je čelu potpredsjednik Vlade Tomo Medved jer predmnijeva kako će se tamo donositi odluke vezane za financijska sredstva.

Ima logike, gospodine Gradonačelniče u svakom retku Vaših sabranih djela. Ali postavlja se pitanje jesu li su oni koji su odlučivali bili upoznati sa svim onim financijskim sredstvima građana Petrinje, gradskog proračuna, kojima ništa nije učinjeno da štete od potresa ne budu baš ovolike. Što je sa silnim projektima koji su započeti, ali ne i dovršeni s tvrtkama iz Petrinje pa do onih iz Republike Slovenije (domaće je domaće, ali strano je slađe!).

P.S. Ponovo o onoj Vašoj čuvenoj izjavi da ste najviše problema imali s državnom vlasti. Zašto ste je podržavali ako nije podržavala Vašu Petrinju? Koja je bila cijena Vaše ruke, Vašeg žetona?

Tagovi: Darinko Dumbović, Petrinja, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
Kosturi iz ormara
KRIMINAL U OBNOVI
Kosturi iz ormara
KOLUMNA - Banovina ili Banija, Banija ili Banovina tema je koja je bila tek predjelo gladnoj i izluđenoj političkoj javnosti (običnom puku, medijima, političkim strankama, znanstvenicima). Bačenu kost oglodao sam i sam i prejeo se, Od podvale me još uvijek želudac boli.
Prisilno cijepljenje je pogrešna ideja
NJEMAČKE DILEME
Prisilno cijepljenje je pogrešna ideja
KOLUMNA - Političari se moraju uzdati u ljude koji će se dobrovoljno pridržavati mjera. Premijer Bavarske Söder izabrao je loš trenutak za glasna razmišljanja o uvođenju obveznog cijepljenja.
Banija ili Banovina, svejedno je: Ova država nije funkcionalna
TEATAR APSURDA
Banija ili Banovina, svejedno je: Ova država nije funkcionalna
KOLUMNA - Tko me može uvjeriti da ova Država doista funkcionira? K tome još i da dodamo onu popularnu "pravna država". Funkcionira, ali simbolično, tek tu i tamo. I kako će takva Država obnoviti potresom razrušeno područje Lijepe naše?
Šta donosi Zakon o digitalnoj imovini?
REGULATIVA
Šta donosi Zakon o digitalnoj imovini?
KOLUMNA - Dana 17. decembra 2020. godine na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, usvojeno je nekoliko zakona, među kojima se našao i Zakon o digitalnoj imovini.
Što se krije iza korekcije na tržištu kriptovaluta?
KRIPTOVALUTE
Što se krije iza korekcije na tržištu kriptovaluta?
KOLUMNA - Na strani prodaje bili su neki glavni investitori (poput Guggenheim Partners) koji su se prošle godine pobrinuli za snažno jačanje bitcoina. Čak i rudari prodaju toliko puno koliko nisu od srpnja 2019. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE