GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenkovića bi bahatost mogla skupo koštati

Plenkovića bi bahatost mogla skupo koštati
PREMIJER SE POGUBIO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2020 / 20:12
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - ''Oni su mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali'' – tako nekako, poput poznate rečenice iz Smogovaca, zvučalo je Capakovo neuvjerljivo opravdanje o tome da premijer Plenković ne treba u samoizolaciju nakon kratkog druženja s Novakom Đokovićem u Zadru.

Neviđena lavina glupih izmotavanja u svrhu održavanja izbora pod svaku cijenu izazvala je bijes u hrvatskih građana, posebice osjetljivih društvenih skupina kao što su osobe s invaliditetom, starijih i nemoćnih u domovima posebne skrbi, kroničnih bolesnika, onkoloških bolesnika, a da i ne spominjemo roditelje njegovatelje kojima djeca nisu mjesecima mogla dobiti kvalitetnu rehabilitaciju.

Svi mi uredno smo čamili po sobama, bez posjeta, bez života, bez poslova da bismo spasili Hrvatsku. Zastrašivani opasnošću od zaraze koronavirusom, ples brojki umrlih, laktarenja u pozdravu, maske i rukavice, plastični zid za pressice. Kad bi mi tata išao u šetnju sa psom, mislio sam da će ga operirati na livadi.

Medicinska sestra mi došla izvaditi krv. Vizir, maska, rukavice, zaštitno odijelo. Da je imala trliš pomislio bih da me je došla zavariti za krevet. Sve smo mi to otrpjeli, progucali i uzeli u naviku. Adria Toru otkrio nam je sve. Prije svega da korona može buknut u dva dana iako joj inače treba od 5-14 dana. Da je put u pakao popločan dobrim namjerama Novaka Đokovića.

Političari vole tenis, a epidemiološke preporuke su prilagođene potrebama premijera koji nam je svima odaslao poruku da ne mora nositi masku i da biti tri minute u općenju s nama nije ugroza jer premijer je nedodirljiv za sve pa i za virus. Izbori se moraju održati pod svaku cijenu. Zato, valjda, i jesmo najbolje organizirana država u borbi protiv koronavirusa. Nagli pad zaraženih, mirnodopsko razdoblje bez pompoznih izjava, preplanuli Vili Beroš i blijeda Alemka Markotić, brojke koje ohrabruju i ukazuje na svjetlu budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava.

Toliko gužve u eteru, a nigdje zdrave pameti. Capaka, Plenkovića i ekipu više nitko ne puši jer ih je medijska gramzivost, želja za moći, samodopadnost i samodostatnost dovela u poziciju da direktno i indirektno ugrožavaju naše živote, ali i opstojnost same države. Medicinski djelatnici su ljuti i ogorčeni jer će se friziranje brojki sručiti kad-tad na njih. Nemoguće je ovaj rast zaraženih, a ne znaju ni vektore zaraze, zaustaviti i ne očekivati nagli rast.

''Hrvatska je sigurna zemlja!'' – poručuje samouvjereni Plenković s televizijskih ekrana.

Sigurna od čega? Možda manipulacija, prijetvornosti, laži, obmana, neispunjenih obećanja, praznog trezora? Plenković misli da će ovaj kupljeni ''mir'' donijeti brojne glasove na HDZ-ov konto. Neće. Potpora im naglo pada, a narod zna da će jesen biti vruć krumpir za sve. Novca nema, a svi oni štancaju programe i planove. Ovoj zemlji treba odlučnost, a ne samovlada briselskih šminkera.

Plaši nas i postizborna istina. Namješteno srpsko blagostanje koje tek nakon izbora pokazalo stvarnu brojku umrlih i zaraženih od Covid – 19, mogla bi lako postati i našom istinom. Capakove priče za malu djecu i nedosljednost u prevenciji od ugroze, Plenkovićeva samodopadna regulacija procedure, objašnjenja koja nas nasmijavaju, ali i zgražavaju, ukazuju na to da Hrvatska ima uzdignuti srednji prst no i ne pravu zaštitu od onih koji uporno žele općiti s nama na manje od 15 minuta.

Zadnja istina s teniskog turnira jest da smo se svi pomamili za turističkom promidžbom, novcima, da smo naivno pomislili da novonormalno može proći bez maski i bez posljedica. Nije Đoković poslao poruku svijetu da nismo dorasli u prevenciji ugroze i zaštiti turista od iste, već naši političari koji se svakodnevno špinče na vijestima sa sućutnim porukama, druženjima bez maski, a narod radi što narod vidi.

Je li, nakon svega, sve bila laž otpočetka, ili na kraju trebamo laž da bi sakrili pravu istinu?

Tagovi: Andrej Plenković, Krunoslav Capak, Alemka Markotić, Vili Beroš, Novak Đoković, Adria Tour, koronavirus u Hrvatskoj, parlamentarni izbori u Hrvatskoj, Krešimir Butković
PROČITAJ I OVO
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
MORTALITET
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
ANALIZA - Šest država ima značajan višak smrtnosti 2020. (gdje je značajno definirano kao veće od prosječnoga rasta uvećanog za jednu standardnu devijaciju stopa rasta). Te države su redom: Španjolska, Ujedinjena Kraljevina, Belgija, Italija, Nizozemska i Švedska.
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
NEPOVJERENJE U VLADU
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
KOLUMNA - Podrška većine građana strašnom činu rastrojenog mladića na Markovu trgu nije iz razloga što vole i podržavaju nasilje već zato što se osjećaju prevarenima za svo ovo vrijeme demokracije u kojoj smo od potencijalne Švicarske postali impotentnom Hrvatskom.
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
PUCNJI NA MARKOVU TRGU
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
KOLUMNA - Hrvatska je u psihozi, a niti političari niti mediji ne pomažu rastrojenoj naciji.
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KAKO DALJE?
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KOLUMNA - Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje i koncepte dijeljenja, zakupa, ponovne upotrebe, popravka, obnavljanja te recikliranja postojećih materijala i proizvoda što je dulje moguće.
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
AZIJSKI TIGROVI
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
KOLUMNA - Kad stručnjaci analiziraju aktualne svjetske ekonomske trendove, njihov fokus uperen je velikim dijelom prema najdinamičnijoj regiji svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE