GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ništa se neće promijeniti

Ništa se neće promijeniti
STARA PRIČA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 19:55
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Olako razbacivanje javnim izjavama dužnosnika svjedoči da se ništa neće promijeniti. I dalje će djeca stradavati, i dalje će povremeno bolesnicima nedostajati lijekova.

Tako veliki Vođa kojemu je trebalo dva dana da se oglasi povodom tragične smrti, ubojstva dvoipolgodišnje djevojčice, reagirao rečenicom promjenjivom na ovaj događaj, ali i na sva područja kojima kao predsjednik Vlade upravlja. I tako na internetskoj stranici njegove Vlade, njegovi PR stručnjaci izvukoše rečenicu kako se treba fokusirati na individualnu odgovornost i funkcionalni sustav koji tragedije prevenira. Ali ministre i članove Vlade ne dirajte, oni su zaduženi za protokol i formiranje, ali očito ne i funkcioniranje sustava.

Jer, kada bi oni bili odgovorni, kriv bi bio i onaj koji ih je izabrao, On. Ova izjava samo govori da se i nakon skoro pet godina ove politike na vlasti ništa neće promijeniti, politički prostor ispuniti će tek obećanja ali samo do lokalnih izbora u svibnju.

Kao svjedok mu se izjavom ponudio i ministar Aladrović koji je izjavio, izdvojiše PR stručnjaci na stranici Vlade, kako se reforme ne provode linčem i nasiljem. Ne provode, ministre, ali ste pristali na razgovor i s onima koji su pokrenuli linč (bacite pogled na komunikaciju sugovornice ministra na društvenim mrežama), a zanemarili one koji rade težak posao s najpotrebitijima. Njima ste na dušu, svakom socijalnom radniku, prepustili brigu po 200 do 300 obitelji. Kako i kada da ih upoznaju, kako i kada da im pomognu? Još jedan izdvojeni ministrov biser. On će, kaže, relaksirati mjere udomljavanja. Relaksirati? Ministre, niste vi trener fitnessa, vi bi trebali biti odgovorni državni službenik izabran da poboljša uvjete življenja. Izgleda ostaje nam samo relaksiranje javnog prostora olako danim i nepromišljenim i često besmislenim izjavama. Ni smrt nije povod za promjene.

I na kraju veli spasitelj, borac za zdravlje svakog hrvatskog čovjeka, kako sam sebe često naziva, ministar zdravstva, da su veledrogerijama dali jasan signal da Vlada želi riješiti problem dugova. Svaka čast ministre, Država će platiti svoje dugove. Kada? A i zašto, neka pokaže mišiće i ne plati i problem riješen. Jer i bez obzira na neplaćene dugove Vi, ministre zdravstva tvrdite da nikome neće nedostajati potrebiti lijek, posebno onima, kako ste kazali, najtežim bolesnicima. Vi i Vaši napravit ćete selekciju i odlučiti kome treba ili ne treba lijek. Od Vas smo očekivali, i obećavali ste, reforme. Od toga ništa. Zagrlili ste pandemiju i plešete ples smrti i s virusom, ali i s cijelim sustavom.

P.S. Javio se i Predsjednik, koji je proveo Uskrsne blagdane mimo društvenih mreža odmarajući se, izjavom kako je sustav kojem na dušu ide smrt male djevojčice, nefunkcionalan. Izgleda da je i on malo odgovoran, barem ako čita Ustav. U njemu piše da se predsjednik brine za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti, da može predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja i sudjeluje u raspravi. O njegovoj odgovornosti odlučuje Ustavni sud, u našem slučaju dvodomno tijelo formirano po na stranačko-ideološkoj osnovi, a o čemu svjedoče stalna izdvojena mišljenja. Nema promjena.

Tagovi: Andrej Plenković, Josip Aladrović, Zoran Milanović, Nova Gradiška, socijalni sustav, Jelena Veljača, zlostavljanje djece, Vili Beroš, dug bolnica
PROČITAJ I OVO
Burze žele pad kamatnih stopa; Tesla i Apple kao znakovi upozorenja
SIGNALI
Burze žele pad kamatnih stopa; Tesla i Apple kao znakovi upozorenja
KOLUMNA - Nešto lošiji podaci o inflaciji ohladili su Wall Street, a čak je i bitcoin “usporio” u dosezanju novih rekorda. Europske su dionice u međuvremenu zabilježile rast osmi tjedan zaredom.
Drugi kvartal mogao bi biti prekretnica za američku ekonomiju
PREKRETNICA
Drugi kvartal mogao bi biti prekretnica za američku ekonomiju
KOLUMNA - Važan pokretač gospodarskog rasta dat će u SAD-u središnje banke s očekivanim smanjenjem kamatnih stopa, počevši od svibnja ili kasnije u drugom kvartalu.
Jesu li američke dionice opasno precijenjene?
VALUACIJE I OPTIMIZAM
Jesu li američke dionice opasno precijenjene?
KOLUMNA - Burza u New Yorku ponovno je dobila dobar poticaj, S&P 500 je postavio rekord, iako je inflacija u veljači bila nešto viša od očekivane.
Pretjerani optimizam u tehnološkom sektoru mnogima bi se mogao obiti o glavu
POHLEPA
Pretjerani optimizam u tehnološkom sektoru mnogima bi se mogao obiti o glavu
KOLUMNA - Nvidijine dionice u petak su već bile dvostruko skuplje nego početkom godine, a bitcoin je prvi put u povijesti premašio 70.000 dolara. Uslijedilo je unovčavanje dobiti i novi razlog za sumnju je li optimizam pretjeran.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, hoće li SBI TOP dosegnuti 1.500 bodova?
OPTIMIZAM
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, hoće li SBI TOP dosegnuti 1.500 bodova?
ANALIZA - Na slovenskom tržištu dionica vlada optimizam potaknut atraktivnim vrednovanjem dionica i stabilnim poslovanjem kompanija. Ovaj pozitivan sentiment dodatno pojačava očekivanje smanjenja kamatnih stopa u prvoj polovici tekuće godine, što je dovelo do zamjetnog povećanja obujma trgovanja u veljači.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE