GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ništa se neće promijeniti

Ništa se neće promijeniti
STARA PRIČA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 19:55
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Olako razbacivanje javnim izjavama dužnosnika svjedoči da se ništa neće promijeniti. I dalje će djeca stradavati, i dalje će povremeno bolesnicima nedostajati lijekova.

Tako veliki Vođa kojemu je trebalo dva dana da se oglasi povodom tragične smrti, ubojstva dvoipolgodišnje djevojčice, reagirao rečenicom promjenjivom na ovaj događaj, ali i na sva područja kojima kao predsjednik Vlade upravlja. I tako na internetskoj stranici njegove Vlade, njegovi PR stručnjaci izvukoše rečenicu kako se treba fokusirati na individualnu odgovornost i funkcionalni sustav koji tragedije prevenira. Ali ministre i članove Vlade ne dirajte, oni su zaduženi za protokol i formiranje, ali očito ne i funkcioniranje sustava.

Jer, kada bi oni bili odgovorni, kriv bi bio i onaj koji ih je izabrao, On. Ova izjava samo govori da se i nakon skoro pet godina ove politike na vlasti ništa neće promijeniti, politički prostor ispuniti će tek obećanja ali samo do lokalnih izbora u svibnju.

Kao svjedok mu se izjavom ponudio i ministar Aladrović koji je izjavio, izdvojiše PR stručnjaci na stranici Vlade, kako se reforme ne provode linčem i nasiljem. Ne provode, ministre, ali ste pristali na razgovor i s onima koji su pokrenuli linč (bacite pogled na komunikaciju sugovornice ministra na društvenim mrežama), a zanemarili one koji rade težak posao s najpotrebitijima. Njima ste na dušu, svakom socijalnom radniku, prepustili brigu po 200 do 300 obitelji. Kako i kada da ih upoznaju, kako i kada da im pomognu? Još jedan izdvojeni ministrov biser. On će, kaže, relaksirati mjere udomljavanja. Relaksirati? Ministre, niste vi trener fitnessa, vi bi trebali biti odgovorni državni službenik izabran da poboljša uvjete življenja. Izgleda ostaje nam samo relaksiranje javnog prostora olako danim i nepromišljenim i često besmislenim izjavama. Ni smrt nije povod za promjene.

I na kraju veli spasitelj, borac za zdravlje svakog hrvatskog čovjeka, kako sam sebe često naziva, ministar zdravstva, da su veledrogerijama dali jasan signal da Vlada želi riješiti problem dugova. Svaka čast ministre, Država će platiti svoje dugove. Kada? A i zašto, neka pokaže mišiće i ne plati i problem riješen. Jer i bez obzira na neplaćene dugove Vi, ministre zdravstva tvrdite da nikome neće nedostajati potrebiti lijek, posebno onima, kako ste kazali, najtežim bolesnicima. Vi i Vaši napravit ćete selekciju i odlučiti kome treba ili ne treba lijek. Od Vas smo očekivali, i obećavali ste, reforme. Od toga ništa. Zagrlili ste pandemiju i plešete ples smrti i s virusom, ali i s cijelim sustavom.

P.S. Javio se i Predsjednik, koji je proveo Uskrsne blagdane mimo društvenih mreža odmarajući se, izjavom kako je sustav kojem na dušu ide smrt male djevojčice, nefunkcionalan. Izgleda da je i on malo odgovoran, barem ako čita Ustav. U njemu piše da se predsjednik brine za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti, da može predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja i sudjeluje u raspravi. O njegovoj odgovornosti odlučuje Ustavni sud, u našem slučaju dvodomno tijelo formirano po na stranačko-ideološkoj osnovi, a o čemu svjedoče stalna izdvojena mišljenja. Nema promjena.

Tagovi: Andrej Plenković, Josip Aladrović, Zoran Milanović, Nova Gradiška, socijalni sustav, Jelena Veljača, zlostavljanje djece, Vili Beroš, dug bolnica
PROČITAJ I OVO
Nafta i ostale sirovine na putu prema dolje
ROBNA TRŽIŠTA
Nafta i ostale sirovine na putu prema dolje
ANALIZA - Srećom, ne ostvaruje se scenarij Goldman Sachsa, gdje su u lipnju najavili da bi cijena nafte ovog ljeta mogla porasti i do 140 dolara.
Slovenske kompanije u dobroj formi dočekuju teška vremena
ANALITIČARI
Slovenske kompanije u dobroj formi dočekuju teška vremena
ANALIZA - Slovenska poduzeća manje su zadužena pa lakše podnose udare financijskih kriza i recesija. Slovenski burzovni indeks SBITOP više nije najjeftiniji u odnosu na indekse u regiji, ali je ostao najmanje zadužen s neto dugom prema EBITDA-i od -1,27.
Razvoj trgovačkih centara - kako su trgovački centri promijenili navike potrošača?
TRGOVINA
Razvoj trgovačkih centara - kako su trgovački centri promijenili navike potrošača?
ANALIZA - Tržni centri, trgovački centri i prodajni centri različiti su nazivi koji se odnose na isti pojam - kontinuirani niz maloprodajnih i uslužnih objekata različitih grana s ciljem zadovoljenja primarnih ljudskih potreba, kao što su kupnja, društvena interakcija i sudjelovanje u kulturnim aktivnostima.
Odlični rezultati tehnoloških divova zasjenili Fed i vjerojatnu recesiju
VAL OPTIMIZMA
Odlični rezultati tehnoloških divova zasjenili Fed i vjerojatnu recesiju
KOLUMNA - Najveće svjetsko gospodarstvo tehnički je već u recesiji jer je i u drugom tromjesečju BDP pao, ovaj put za 0,9 posto (prema prvoj procjeni), na godišnjoj razini. Ali Amerikanci se tješe činjenicom da će biti u recesiji tek kada Nacionalni ured za ekonomska istraživanja procijeni da je tako.
Srpanjsko osvježenje na globalnim dioničkim tržištima
ODBIJANAC
Srpanjsko osvježenje na globalnim dioničkim tržištima
KOLUMNA - Globalne su dionice zabilježile su svoj najbolji mjesec od studenog 2020. godine, uglavnom zahvaljujući smanjenju očekivanja povećanja kamata i optimističnim tromjesečnim izvješćima tehnoloških kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE