GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Meteorski uspon s hrvatskim padom

Meteorski uspon s hrvatskim padom
METEORIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2021 / 19:20
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Krajem veljače pao je meteorit u šibensko zaleđe. Očekuješ vulkan, dobiješ meteorit. Kao jocker na lotu.

Uporno uplaćuješ neku kombinaciju i uvijek ti nedostaje milimetar da ga i ostvariš. Neće nas korona, neće nas potresi, od vulkana ni vatrice za roštilj. Baš nas neće. Promatraš taj svoj nacionalni usud, bogatstvo kojim raspolažemo iako gospodarstvo stoji i zadovoljno klimaš glavom kako spadamo u najsretniji narod na svijetu.

Eno, niti se ne otimamo za onih 45 milijardi kuna iz EU fondova. Što će nam kad nama, umjesto mana, s neba padaju meteoriti. Ako smo i tražili svjetlo na kraju tunela, dobili smo ga na nebu. Sad samo čekam da se tri hrvatska mudraca, Plenković, Milanović i Jandroković upute za tim božjim znakom noseći darove u vidu poreza, da se ne baci škrinjice te masku protiv identifikacije morona.

Blagoslov s neba nagovještaj je hrvatskog preporoda. Dok prekupci meteoritima barataju različitim vrijednostima željenog predmeta, Vlada je po hitnom postupku uputila u Sabor na glasanje zakon o zaštiti meteorita te da ga se proglasi izvornim hrvatskim. Osluškujući glasine iz šibenskog zaleđa saznali smo da se po kuloarima proširila vijest da je za ovaj meteorit zainteresiran, ni manje ni više, sam Bill Gates koji ga smatra Svetim Gralom gospodarskog uspjeha.

U potragu je uključen i Elon Musk koji svojim brojnim satelitima češlja šibensko područje ne bi li prvi pronašao meteorit za kojeg neki stručnjaci smatraju da je, zapravo, izvanzemaljska naprava za depopulaciju planeta. Na vojnom poligonu kod Slunja grupiraju se nedavno formirane trupe Svemirske vojske. Potragu otežavaju i krijumčari meteorita koji svojim kretanjem otežavaju potragu na samom poprištu. Američke svemirske trupe prebacuju se dronovima u šibensko zaleđe te se, trenutno, formira CroArea 51 s apsolutnom zabranom prilaska.

Mještani već sad ovo područje zovu Kninskim trokutom koji se proteže od Udbine do Knina pa na Šibenik. Ministrica turizma promptno je raspisala natječaj za novi promidžbeni spot pod sloganom ''Meteorski uspon s hrvatskim padom''. Teoretičari zavjere zakrčili su portal Vlade spamajući njihove mailove dokazima o dolasku izvanzemaljaca. Naime, pozivajući se na relevantna predviđanja Babe Vange, većina hrvatskih građana očekuje, shodno svim dosadašnjim događanjima u zemlji, da će upravo Hrvatska biti prvi odabir kontakta izvanzemaljaca sa Zemljanima.

Kao podneblje velikih inovatora, napredne civilizacijske kulture te nulte tolerancije na primitivizam, Hrvatska je idealna za prihvat došljaka iz svemira. Strah da će na Sljemenu izbiti vulkan zamijenilo je opće oduševljenje jer nam u posjetu dolaze – Vulkanci na čelu sa Spockom. Naravno, predstavnik srpske manjine, Pupovac, negodovao je zbog toga jer smatra da bi za sve bilo bolje da nas posjete Ferengiji jer bismo od njih imali više koristi, a i razvili bi gospodarski potencijal pa bi svojom balkanskom ovcom pomeli azijskog tigra. Novinari su, trenutno, na ledu s informacijama.

Službeno je samo riječ o padu meteorita, no u Udbini se potajice grade prihvatni centri za prihvat izvanzemaljaca. Možda bi i u tome trebali tražiti razlog nestanka donacija u hrani i građevnom materijalu koji je neobjašnjivo nestao jednom poštenom gradonačelniku ispred nosa. Parafrazirajući upravo njegovu izjavu ''Šaljite nam samo novac!'' mi bismo mogli poručiti: ''Šaljite nam meteorite!'' jer, turistički gledano, možemo lako postati ''Hrvatska, blještavih padova.''

https://naklada-uliks.hr/knjige-za-djecu/

Tagovi: meteorit u Dalmaciji, meteorit, Udbina, Elon Musk, Bill Gates, Andrej Plenković, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
LUDO TRŽIŠTE
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
KOLUMNA - Nakon pada Wall Streeta od 5% u travnju, ulagači su ponovno osjetili priliku za zaradu.
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE