GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska pravosudna fatamorgana

Hrvatska pravosudna fatamorgana
DRŽAVA NEPRAVDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2021 / 19:44
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Obustavljen je postupak protiv Miroslava Kutle za izvlačenje novca iz Dione. Ne, nije zbog toga što je umro. Živ je. Umrlo je pravosuđe.

Davno. Ako ga je uopće bilo na ovoj našoj ''životinjskoj farmi.'' Godinama nam se razni Kutle(ši) podsmjehuju i rugaju s onom: ''Neka institucije rade svoj posao.'' A tko, uistinu, radi svoj posao? Tko je to tako dobro ''odradio'' svoj posao da nam sada osvjedočene lopine nekažnjeno šeću po Hrvatskoj, blaguju u Bosni i Hercegovini ili uživaju statuse svetaca hrvatske pretvorbe? Pretvorbe koja je milijune maraka državne imovine predavala za jednu marku. Zakoni koji su prepuni rupa da bi se kroz njih nekažnjeno provlačili mutikaše svojim fiktivnim računima kojima su pravdali ''posuđivanja'' u svoje sestrinske tvrtke.

I onda, kao vrhunac koruptivne sante leda, imamo USB stick na kojeg je Mamić ''nabio'' pola ekipe iz Vrhovnog suda te ekipu sudaca optužujući ih za mito kojim je veliki menadžer hrvatskog športa vedrio i oblačio HNL te gospodarsku i pravosudnu stvarnost. Još uz to pridodavši i dr. Fetu Pršuta iz Splita s njegovom ekipom, te momčad iz Slavonske i imaš osjećaj da gledaš meksičku kriminalističku seriju. Kome, onda, ovaj poslušni hrvatski narod može vjerovati? Sprega neovisnog sudstva u ovisnosti o pucketanju prstiju konjskog prekupca u Međugorju.

Kutle, pak, kojem zastare i nedovoljni dokazi brišu krimen nestalih milijuna kuna hrvatske pretvorbene zbilje. Koliko je tek milijuna nestalo u bespućima tridesetogodišnjeg postojanja ove izmučene hrvatske sise? Sisavaca na sve strane, a pravde niotkuda. Jest, pravda je bila i ostala slijepa. Oslijepili ju i vezali nedodirljivi tajkunski mafijaši. Spora ali i (ne)dostižna za mnoge koji su mastili brke na vrućim kašama zamračenih iznosa.

Kao običnim građanima i dalje nam je nepojmljivo kako to USKOK i DORH rade, a da dolazi do nezakonitog uzimanja dokaznog materijala, nepotpunog, kompromitiranog. Kako to da nema svjedoka i nigdje nema odgovornih za počinjena nedjela? Papala maca. Svi se zaklinju u pravnu državu, a pravosuđe se svako malo ukaže kao fatamorgana. Privid nečeg postojećeg što ishlapi na obzoru nade čim joj se usudiš prići. Sudstvo koje radi po ''prilagođenom'' programu još jednom nam je dalo mogućnost hipotetičke logičke dedukcije: 1. Sud je kompromitiran. 2. Sud ne zna raditi svoj posao. Konkluzija: Sud ne zna raditi svoj posao jer je kompromitiran.

Za boga dragoga, pa tko uopće u ovoj zemlji za išta odgovara? Nitko ne odgovara za nestale novce, raspašoj po zlatarnicama, koktele u Dubaiju, loše cjepivo, ljude koji samo ''nestanu'' kad ih pravda dotakne po ramenu. Nestanu i oni koji se ''zviždački'' približe kakvoj istini. U ovoj zemlji sve nestaje bez posljedica, a mi uporno ostajemo nijemi svjedoci pravosudnih previda i nemoći da se utamniče lopine koje USKOK i sada istražuje po uputstvima Mamićeva sticka.

Sick-stick kako sad već zovu Mamićevu dokaznu eskapadu, bit će tek povod za provjeru cijelog pravosudnog pogona. Za koji mjesec sve će se slegnuti, a ''dokazni'' materijal postat će nebuloza još jednog ''našmrkanog luđaka'' koji mučki želi obezvrijediti svetost djelovanja hrvatskog pravosuđa koje do sada bilježi vrhunske rezultate u presudama spram kriminalno-političkog miljea koji nas sustavno osiromašuje.

Otud, valjda, i ona brzo ugasla reklama s porukom: ''U ovoj zemlji samo pivo može odležati!'' Istina, pivo i mali, društveno beznačajni građani koji si ne mogu priuštiti pola milje eura za sudske ''troškove.'' Imamo pravosuđe u koje nitko više ne vjeruje. S pravom.

Tagovi: Miroslav Kutle, Diona, Globus grupa, Zdravko Mamić, Gradski podrum, Tisak
PROČITAJ I OVO
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
LUDO TRŽIŠTE
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
KOLUMNA - Nakon pada Wall Streeta od 5% u travnju, ulagači su ponovno osjetili priliku za zaradu.
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE