GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gde je nestao Zlatibor Lončar?

Gde je nestao Zlatibor Lončar?
MINISTAR I VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 11:35
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Gde je nestao Zlatibor Lončar i zašto se ne obraća javnosti? Ovo pitanje se sve glasnije čuje u javnosti.

Naročito je čudno, obzirom da je na primer, ministar zdravlja Vili Beroš u susednoj nam Hrvatskoj postao pravi heroj, čak ga i deca crtaju sa plaštom i čarobnim štapićem.

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar poslednji put se javno oglasio 28. marta. Tada je aktuelna tema bila pričešće vernika jednom jedinom srebrnom kašičicom koje uporno vrši Srpska pravoslavna crkva.

Škakljiva tema i “jasan“ odgovor je možda uticao da ministar Lončar nestane sa scene. Tom prilikom je rekao: “Izuzetno poštujemo sve, apsolutno. Vernik sam, idem u crkvu, ali počeli smo ovu priču tako da slušamo šta struka kaže, tako ćemo i da nastavimo.“

Čuju se komentari i da je ključ upadljivog ministrovog nestanka sa javne scene bilo što nije „podržao premijerkin nastup 20. marta na konferenciji za štampu. Premijerka Ana Brnabić saopštila da je koronavirus u Srbiji odneo prvu žrtvu. Na konferenciji za novinare bili su ministar zdravlja, kao i lekari – članovi Kriznog štaba ali niko se nije oglasio osim nje.

Takođe je bilo dozvoljeno je samo jedno pitanje i to javnom servisu. To je izazavalo nezadovljstvo novinara, koji su zahtevali odgovore na svoja pitanja. Takva reakcija je razljutila premijerku koja je burno je reagoval, ustala od stola, gurnula stolicu i napustila salu za konferencije.

Lončar je ostao poslednji u sali pokušavajući da smiri situaciju sa medijima:

“Niko nikoga nije napao. Shvatite samo situaciju. Trenutno imamo nešto što se dešava, moramo da odemo. Molim vas malo strpljenja, a sutra obećavam bićemo ovde odvojićemo sve vreme koje je potrebno i odgovoriti na sva pitanja. Molim vas za samo malo razumevanja, nemojte da ovu situaciju pretvaramo u nešto drugo”

Od tada je u Fade modeu...Imaš sliku, nemaš ton.

Kako to inače biva u Srbiji, karte se mešaju, igrači se rotiraju. Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. Šibicarenje u toku.

Predsednik Vučić vešto koristi ovakve situacije i održava privid da je sve pod kontrolom. Nastavio je da putuje Srbijom i lično deli čuvene respiratore.

“Gde je Zlatibor?” pitao je predsednik u ponedeljak u direktnom prenosu iz Novog Pazara, novog žarišta korona virusa, dok je čekao da ministar zdravlja dođe do prostora za medije.

Ministar Lončar je stigao i poslušno stajao iza predsednika u toku predsednikovog obraćanja novinarima, nije progovorio ni reč. Na stručno pitanje jednog od novinara o mogućem lečenju obolelih krvnom plazmom, odgovorio je samo predsednik Srbije.

U sredu je ministar zdravlja prisustvovao potpisivanju ugovora o kineskoj donaciji za izgradnju dve najmodernije laboratorije za koronavirus, kada je državnu delegaciju predvodila premijerka Ana Brnabić a ugovor potpisao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Malo je reći da je čudno da ministar zdravlja nema bar neki komentar bar u vidu zahvalnice kinsekom bratskom narodu.

I tako, u čaršiji se nagađa i spekuliše šta bi mogao biti uzrok ovog upadljivog odsustva sa javne scene i da li će ga zameniti nova Vučićeva portparolka Darija Kisić Tepavčević...

Ipak, optimisti veruju da Zlatibor pravi vakcinu protiv korona virusa negde u nekoj skrivenoj laboratoriji. To nam je i obećao na početku pandemije početkom februara:

"Mi ako bude bilo potrebe, možemo da uradimo vakcinu i za koronavirus, a možemo da pomognemo, ako to bude interes Kine ili nekog drugog, da se to uradi, jer imamo ljude koji to stvarno znaju".

Stvarno?

Fotografija: Srbija danas

Tagovi: Zlatibor lončar, koronavirus u Srbiji, Aleksandar Vučić, Darija Kisić Tepavčević, Novi Pazar, Ana Brnabić
PROČITAJ I OVO
Ukinimo Hrvatske šume
DEVASTACIJA I KRIMINAL
Ukinimo Hrvatske šume
KOLUMNA - Društvena vertikala pod imenom ''Zeleni odred'' već godinama upozorava na dobro uigranu mafiju koja devastira hrvatske šume pod izgovorom da sve rade po pravilima struke. I tako već pedeset godina.
Kašmir, ugljen i ovčja diplomacija svjetskog prvaka u prevenciji korone
U USPONU
Kašmir, ugljen i ovčja diplomacija svjetskog prvaka u prevenciji korone
KOLUMNA - Mongolija, zemlja potpuno okružena Rusijom na sjeveru i Kinom na jugu, s kojima intenzivno i ekonomski surađuje, od prvih dana nije baš bila u povoljnoj poziciji da spriječi širenje pandemije.
Mala i srednja poduzeća u borbi s krizom: Ključna riječ - prilagodba
PODUZETNICI I KRIZA
Mala i srednja poduzeća u borbi s krizom: Ključna riječ - prilagodba
ANALIZA - Sasvim je izvjesno da neće sva mikro, mala i srednja poduzeća moći preživjeti prilagodbu na „novo normalno“ poslovanje i u ovom će razdoblju svakako bolje proći one tvrtke koje su spremnije na bržu prilagodbu poslovanja.
Zašto je prijedlog Zakona o sigurnosti u Hong Kongu izazvao lavinu negativnih reakcija?
KINA-HONG KONG
Zašto je prijedlog Zakona o sigurnosti u Hong Kongu izazvao lavinu negativnih reakcija?
KOLUMNA - Tehnički, garantirani u Deklaraciji i Ustavu kapitalistički model i način života neće biti promijenjen. Ipak, možemo biti sigurni da će se nedovoljno konkretne formulacije u Zakonu moći tumačiti kako odgovara Pekingu.
Strogo kontrolirane plaže
NOVO NENORMALNO
Strogo kontrolirane plaže
KOLUMNA - Lud, zbunjen, ugrožen. Rezervacije plaža, redoslijed za kupanje, brisanje ručnikom, popravljanje grudnjaka, sunčanje s kremom Covid-faktor 19, štoperica kod policajaca i zadiranje u privatnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE