GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora

Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora
OIE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 17:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB ― Tifon je postao ponosni nositelj certifikata ZelEn koji se dodjeljuje poslovnim subjektima od strane HEP Opskrbe, te dobiveni certifikat tako potvrđuje kako Tifon za svoje poslovne potrebe koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, odnosno iz certificiranih HEP hidroelektrana.

S obzirom da je briga o okolišu primarni cilj Tifonove strategije društveno odgovornog poslovanja, ZelEn certifikat dodatno naglašava Tifonova nastojanja za brigu o okolišu. Naime, Tifon se u svom poslovanju vodi najnovijim trendovima na području ekologije, kako bi u što većoj mjeri smanjio negativan utjecaj na okoliš. Tako su svi mobilni i statični spremnici za goriva opremljeni vrhunskom opremom koja osigurava da isparavanja goriva budu svedena na najmanju moguću mjeru, zbrinjava-nje otpada se vrši isključivo na ekološki prihvatljiv i siguran način te se primjenjuju najnovije tehnologije i vrhunski standardi zaštite prilikom gradnje novih objekata.

S obzirom da je Tifon član MOL Grupe, iz ove kompanije se vode i dugoročnom strategijom održivosti, koja u potpunosti prati smjernice europskog Zelenog plana. Time MOL Grupa naglašava kako je vizija kompanije postati ključni igrač u kružnoj ekonomiji niske emisije CO2 u CEE regiji, nudeći tržištu održive materijale te goriva s niskom razinom ugljika. Implementacijom održive strategije u svoje poslovanje te uvođenjem konkretnih mjera, Tifon prelazi na čisto kružno gospodarstvo kako bi aktivno sudjelovao u zaustavljanju klimatskih promjena, obnovi biološke raznolikosti te smanjenju onečišćenja okoliša.

“Iznimno sam ponosan na činjenicu da smo uspjeli za sve svoje poslovne potrebe iskoristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora. Ovime dodatno pridonosimo čišćem i zelenijem okolišu, što je ujedno i jedna

od važnijih stavki ka održivom razvoju društva u cjelini. Ono što je možda i najvažnije je činjenica da nabavom zelene električne energije, aktivno podižemo razinu energetske učinkovitosti, te direktno utječemo na smanjenje emisije štetnih stakleničkih plinova. Smatram da svi imamo veliku odgovornost prema okolišu te očuvanju prirode, kako bismo mogli i budućim generacijama osigurati zdraviji i zeleniji život, što je ujedno i jedno od prioriteta Europske unije. Vjerujem da ćemo svojim primjerom potaknuti i ostale na ovaj ko-rak, kako bismo zajednički bili aktivni sudionici pozitivnih ekoloških promjena u društvu”, rekao je Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona.

Tagovi: Tifon, kompanija MOL, Siniša Komnenović, Obnovljivi izvori energije
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE