GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora

Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora
OIE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 17:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB ― Tifon je postao ponosni nositelj certifikata ZelEn koji se dodjeljuje poslovnim subjektima od strane HEP Opskrbe, te dobiveni certifikat tako potvrđuje kako Tifon za svoje poslovne potrebe koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, odnosno iz certificiranih HEP hidroelektrana.

S obzirom da je briga o okolišu primarni cilj Tifonove strategije društveno odgovornog poslovanja, ZelEn certifikat dodatno naglašava Tifonova nastojanja za brigu o okolišu. Naime, Tifon se u svom poslovanju vodi najnovijim trendovima na području ekologije, kako bi u što većoj mjeri smanjio negativan utjecaj na okoliš. Tako su svi mobilni i statični spremnici za goriva opremljeni vrhunskom opremom koja osigurava da isparavanja goriva budu svedena na najmanju moguću mjeru, zbrinjava-nje otpada se vrši isključivo na ekološki prihvatljiv i siguran način te se primjenjuju najnovije tehnologije i vrhunski standardi zaštite prilikom gradnje novih objekata.

S obzirom da je Tifon član MOL Grupe, iz ove kompanije se vode i dugoročnom strategijom održivosti, koja u potpunosti prati smjernice europskog Zelenog plana. Time MOL Grupa naglašava kako je vizija kompanije postati ključni igrač u kružnoj ekonomiji niske emisije CO2 u CEE regiji, nudeći tržištu održive materijale te goriva s niskom razinom ugljika. Implementacijom održive strategije u svoje poslovanje te uvođenjem konkretnih mjera, Tifon prelazi na čisto kružno gospodarstvo kako bi aktivno sudjelovao u zaustavljanju klimatskih promjena, obnovi biološke raznolikosti te smanjenju onečišćenja okoliša.

“Iznimno sam ponosan na činjenicu da smo uspjeli za sve svoje poslovne potrebe iskoristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora. Ovime dodatno pridonosimo čišćem i zelenijem okolišu, što je ujedno i jedna

od važnijih stavki ka održivom razvoju društva u cjelini. Ono što je možda i najvažnije je činjenica da nabavom zelene električne energije, aktivno podižemo razinu energetske učinkovitosti, te direktno utječemo na smanjenje emisije štetnih stakleničkih plinova. Smatram da svi imamo veliku odgovornost prema okolišu te očuvanju prirode, kako bismo mogli i budućim generacijama osigurati zdraviji i zeleniji život, što je ujedno i jedno od prioriteta Europske unije. Vjerujem da ćemo svojim primjerom potaknuti i ostale na ovaj ko-rak, kako bismo zajednički bili aktivni sudionici pozitivnih ekoloških promjena u društvu”, rekao je Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona.

Tagovi: Tifon, kompanija MOL, Siniša Komnenović, Obnovljivi izvori energije
PROČITAJ I OVO
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
ORGANIZACIJA
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
BEOGRAD - Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa Vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema „EPS Distribuciji“, čime je „EPS Distribucija“ prestala da bude deo sistema EPS-a.
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
GAS
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
BEOGRAD - Prekid isporuka gasa kroz Turski tok je zbog planiranog remonta, a u Srbiji je stavljeno u pripravnost skladište u Banatskom dvoru, sa koga će moći da se pokrije planirana potrošnja u tom periodu, rekao je danas Tanjugu generalni direktor JP "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
Cijene nafte stabilne iznad 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilne iznad 74 dolara
LONDON - Cijene sirove nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad razine od 74 dolara, balansirajući između pada zaliha u SAD-u i jačeg dolara koji prigušuje potražnju.
Zastoj u izgradnji termoelektrane Kolubara B
ČEKAJU SE STUDIJE
Zastoj u izgradnji termoelektrane Kolubara B
BEOGRAD - Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije naložlio je krajem maja da se obustavi gradnja termoelektrane Kolubara B u opštini Lazarevac, nedaleko od rudnika uglja dok se ne urade studije ekonomske i ekološke opravdanosti.
Njemački Wpd iznio planove za gradnju velikog vjetroparka u Sjevernoj Makedoniji
VJETROPARK
Njemački Wpd iznio planove za gradnju velikog vjetroparka u Sjevernoj Makedoniji
SKOPJE - Njemačka tvrtka Wpd, koja je iskazala interes za izgradnju četiri vjetroparka u BiH, planira u Makedoniji izgraditi vjetroelektranu snage do 400 megavata koja bi bila veća od svih ostalih vjetroelektrana u zemlji zajedno (i onih koje rade i onih koje su u planu ).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE