GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stagnacija cijena nafte, splasnule nade u prekid vatre u Gazi

Stagnacija cijena nafte, splasnule nade u prekid vatre u Gazi
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2024 / 17:04
Autor: SEEbiz
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak, s prethodnim padom zaustavljenim sve manjim izgledima da pregovori između Izraela i Hamasa dovedu do prekida vatre u Gazi.

Futuresi nafte Brent porasli su za 5 centi, ili 0,1%, na 90,43 dolara po barelu do 13:09 GMT. Fjučersi američke West Texas Intermediate (WTI) sirove nafte pali su za 10 centi ili 0,1% na 86,33 USD.

Brent je u ponedjeljak zabilježio svoj prvi pad u pet dana, a WTI prvi u sedam jer je nova runda razgovora o prekidu vatre između Izraela i Hamasa u Kairu pobudila nade u napredak.

Dodajući zabrinutost zbog skučenog tržišta, meksička državna naftna tvrtka Pemex rekla je da će smanjiti izvoz sirove nafte za 330.000 barela dnevno (bpd) kako bi mogla opskrbljivati više domaćih rafinerija, smanjujući opskrbu dostupnu američkim, europskim i azijskim kupcima tvrtke za treći.

Pemex je već smanjio izvoz u travnju za 436.000 bpd.

Ulagači također čekaju podatke o inflaciji iz SAD-a i Kine za daljnje signale o gospodarskom smjeru dvaju najvećih svjetskih potrošača nafte, kao i odluku o kamatnim stopama Europske središnje banke u četvrtak.

Tagovi: nafta, cijene nafte, Brent nafta, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Ima li Slovenija doista najviše cijene struje u Europi?
STRUJA
Ima li Slovenija doista najviše cijene struje u Europi?
LJUBLJANA - Dnevna burzovna cijena struje u Sloveniji u utorak je bila najviša u EU, 115 eura po megavat satu. Operator sustava prijenosne mreže Eles ističe da dnevne oscilacije burzovnih cijena nemaju utjecaja na konačne cijene za kupce kućanstva.
Od utorka pojeftinjuje gorivo
CIJENE GORIVA
Od utorka pojeftinjuje gorivo
ZAGREB - Od utorka će na snazi biti nove cijene goriva, neslužbeno se doznaje.
Dioničarima Ine dividenda od 24 eura po dionici
DIVIDENDA
Dioničarima Ine dividenda od 24 eura po dionici
ZAGREB - Dioničarima Ine bit će iz dijela dobiti za 2023. i zadržane dobiti za 2022. godinu, isplaćena dividenda od 24 eura po dionici, izvijestila je Ina u petak.
HROTE objavio natječaj za obnovljive izvore vrijedan 257 milijuna eura
OIE
HROTE objavio natječaj za obnovljive izvore vrijedan 257 milijuna eura
ZAGREB - Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) objavio je javni natječaj za dodjelu tržišne premije radi poticanja proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije za sunčane elektrane, vjetroelektrane i hidroelektrane, a planirana sredstva potpore za taj natječaj iznose 257,2 milijuna eura.
Tomašević poslao poruku radnicima Plinare
PORUKE
Tomašević poslao poruku radnicima Plinare

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je kako razumije zabrinutost radnika te je poručio da se pripremaju za osvajanje kupaca i pravnu borbu, komentirajući time prosvjed radnika Gradske plinare Zagreb - Opskrbe zbog gubitka posla opskrbe plinom zagrebačkih kućanstva.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE