GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Smenjeni direktor EPS-a Miroslav Tomašević: Za smenu sam saznao iz medija

Smenjeni direktor EPS-a Miroslav Tomašević: Za smenu sam saznao iz medija
POST FESTUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2023 / 08:09
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - „Da sam smenjen sa pozicije vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije saznao sam iz medija tako što mi je objave na tu temu dostavila PR služba preduzeća“, kaže za Danas sada već bivši v.d. generalnog direktora EPS Miroslav Tomašević.

„Posle izvesnog vremena telefonom me je pozvao jedan član Nadzornog odbora koji me je obavestio da je ovlašten da mi saopšti odluku tog tela o mom razrešenju. Kad sam čuo tu informaciju zahvalio sam se. S obzirom da smatram da razgovore na takve teme ne treba voditi telefonom već licem u lice pitao sam da li može tim povodom da se održi sastanak.

Odgovoreno mi je potvrdno, ali da je odluka Nadzornog odbora o mom razrešenju važeća od danas 15.juna“ kaže Tomašević povodom odluke članova Nadzornog odbora tog preduzeća da ga smene sa pozicije v.d. direktora Elektroprivrede Srbije na koju je postavljen nakon smene Milorada Grčića.

Naš sagovornik ističe da će vreme pokazati zbog čega su članovi Nadzornog odbora EPS-a doneli ovakvu odluku kao i zašto im se žurilo da je sprovedu što pre, već na samom početku svog mandata.

„Javnost će svakako u narednom periodu dobiti odgovor na ovo pitanje. Ono što mogu da kažem je to da me vređaju i bole tvrdnje da je novi Nadzorni odbor postavljen kako bi se Elektroprivredom Srbije rukovodilo na profesionalan način.

Time se nezasluženo i nepravedno omalovažavaju kadrovi kojim preduzeće raspolaže, a iz čijih redova je i formiran tim direktora kojima sam tokom svog mandata bio na čelu. Odgovorno tvrdim da je svako od njih stručan i sposoban da na uspešan način rukovodi EPS-om i da iza nas ostaju rezultati koji to potvrđuju.

Sa druge strane, nisam zadovoljan radnim biografijama članova novog saziva Nadzornog odbora preduzeća. Stoga sam ja njima poslao svoju radnu biografiju, a ne znam da li su uspeli dosad da pročitaju sve što u njoj piše. Ja sam profesionalac, tehničko lice koje je odgovorno, zajedno sa svojim saradnicima, radilo svoj posao i i žao mi je što sposobnosti tog menadžementa nisu prepoznali članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije“, navodi Tomašević.

Tagovi: Miroslav Tomašević, Elektroprivreda Srbije
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE