GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens Energy planira 400 milijuna eura uštede u odjelu za vjetroelektrane

Siemens Energy planira 400 milijuna eura uštede u odjelu za vjetroelektrane
UŠTEDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 19:07
Autor: SEEbiz / DPA
ESSEN - Posrnula tvrtka za energetsku tehnologiju Siemens Energy planira značajnom reorganizacijom smanjiti troškove u gubitaškom poslovanju s vjetroelektranama, objavila je tvrtka u utorak.

Restrukturiranje podružnice za vjetroturbine Siemens Gamesa trebalo bi posrnuloj tvrtki uštedjeti oko 400 milijuna eura (438 milijuna dolara) do fiskalne godine 2025.-26., rekli su čelnici Siemens Energyja investitorima na događaju u Hamburgu.

Izvršni direktor Siemens Energya, Christian Bruch, najavio je prošlog tjedna da bi Siemens Gamesa ove godine trebala ostvariti rezultat, dvije godine kasnije nego što je prvotno planirano.

Problemi u poslovanju s vjetroelektranama doveli su do toga da Siemens Energy sa sjedištem u Münchenu prijavi milijarde eura gubitaka tijekom prošle financijske godine. Ostatak poslovanja s plinom, mrežama i industrijskom transformacijom ide puno bolje.

Podružnica Gamesa bori se s kroničnim problemima kvalitete svojih kopnenih vjetroturbina, poteškoćama pri pokretanju morskih vjetroturbina na moru, kao i sa znatno višim troškovima.

Prodaja nove kopnene turbine 5.X obustavljena je i tvrtka se koncentrira na povećanje proizvodnje u svojim tvornicama turbina na moru.

Tvrtka je rekla da će biti selektivnija u prihvaćanju narudžbi, a čelnici tvrtke upozoravaju ulagače da sada predviđaju sveukupno manje narudžbi u odjelu vjetroelektrana.

Podružnica Gamesa planira se usredotočiti na određene regije i proizvode. Šef Gamese Jochen Eickholt rekao je da je temeljno tržište tvrtke Europa.

Siemens Energy prethodno je bio odjel njemačkog inženjerskog i proizvodnog diva Siemensa, ali je 2020. izdvojen u neovisnu tvrtku. Siemens i dalje drži manjinski udio u energetskoj tvrtki.

Siemens Energy priopćio je da tvrtka očekuje još jedan veliki gubitak u tekućoj fiskalnoj godini.

Bruch je, kada je prošli tjedan objavio nove trogodišnje financijske ciljeve za Siemens Energy, rekao da je tvrtka prioritet preokret u Gamesi.

Bruch je rekao da bi ukupnu profitabilnost tvrtke također trebala potaknuti mrežna tehnologija i poslovi industrijske transformacije.

Siemens Energy ima ogroman zaostatak u narudžbama. Međutim, tvrtka je rekla da joj je potreban novac u obliku jamstava kako bi mogla riješiti ovaj zaostatak.

Prošli tjedan Siemens Energy postigao je dogovor s bankama i saveznom vladom o jamstvima za osiguranje narudžbi. Njemačka vlada nudi jamstvo od 7,5 milijardi eura kako bi osigurala bankovne jamstvene linije od 12 milijardi eura.

Fotografija: Ralf Hirschberger/dpa-Zentralbild/dpa

Tagovi: Siemens Energy, Siemens, vjetroelektrane
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE