GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shell će imati po tri benzinske postaje u Celju i Mariboru

Shell će imati po tri benzinske postaje u Celju i Mariboru
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2023 / 22:41
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Među 39 benzinskih postaja koje je Shell Adria kupila u Sloveniji od mađarske energetske grupacije Mol, najviše, po tri, nalazi se u Celju i Mariboru, a slijede Murska Sobota, Koper i Slovenske Konjice, gdje će tvrtka imati po dvije benzinske postaje. bivšeg OMV Slovenija, priopćili su danas iz Shella.

Kako stoji u priopćenju, od Mola su kupili još po jednu benzinsku postaju u Litiji, Kozini, Sežani, Prestranku, Dolu pri Ljubljani, Ljutomeru, Miklavžu na Dravskom polju, Leskovcu pri Krškom, Novom mestu, Škofjoj vasi, Šmarju pri Jelšama, Rogaška Slatina, Kočevje, Trbovlja, Ljubljana, Stara Cerkva, Brezovica pri Ljubljani, Markovci, Zgornja Polskava, Lokva, Postojna, Komenda, Benedikt, Nova Gorica, Tišina, Portorož i Izola.

Shell je kupoprodajnu transakciju 39 benzinskih postaja zaključio nakon što je u ponedjeljak dobio zeleno svjetlo svih regulatora, au listopadu bi trebao početi s njihovim preuzimanjem.

Tvrtka će kupcima u Sloveniji ponuditi gorivo Shell V-Power i koncept Shell Cafe, a naposljetku će na svojim lokacijama uvesti nekoliko rješenja za čišću i održiviju mobilnost, uključujući punionice za električna vozila, navode iz Shella. Također žele postati održiviji opremanjem lokacija energetski učinkovitom opremom, napajanjem obnovljivim izvorima energije i ugradnjom solarnih panela u budućnosti, dodali su.

"Nadamo se da će slovenski vozači uživati u udobnosti, kvaliteti i izboru koji nudi Shell", rekao je Istvan Kapitany, Shellov izvršni potpredsjednik za mobilnost.

Mol grupa morala je prodati usluge Shellu u sklopu preuzimanja OMV Slovenija, danas Mol & Ina. Ta je transakcija bila uvjet koju je Europska komisija krajem lipnja postavila za Moluovo preuzimanje OMV-a. Ugovor o prodaji usluga između Ine i Shella potpisan je u ožujku.

Shell je jedan od najvećih svjetskih trgovaca mobilnom opremom s više od 46.000 prodajnih mjesta s markom Shell na više od 80 tržišta. Posjeduje ili upravlja s otprilike 150 000 punjača za električna vozila diljem svijeta. Cilj mu je osigurati više od 500.000 mjesta za punjenje električnih vozila diljem svijeta do 2025. godine i 2,5 milijuna do 2030. godine.

Tagovi: Shell, MOL, OMV Slovenije
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE