GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef zagrebačke gradske plinare iznenada podnio ostavku

Šef zagrebačke gradske plinare iznenada podnio ostavku
NOVA BLAMAŽA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2022 / 10:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Miroslav Živko, direktor Gradske plinare Zagreb, podnio je ostavku te se zahvalio zaposlenicima te gradske tvrtke.

Živko je obavijestio zaposlene i članove Nadzornog odbora putem maila. U mailu nisu navedeni razlozi ostavke.

Pred Gradskom plinarom Zagreb je teška zima, posebno kad se uzme u obzir situacija s plinom u svijetu.

Prošli tjedan Index je objavio članak o nepovoljnom kreditu, koji bi mogao loše utjecati na financije plinare.

Podsjetimo, Zagrebački holding nije poštovao proceduru vezano za kredit od 240 milijuna eura, što bi tri gradske tvrtke, koje su sudužnici tom kreditu - Gradsku plinaru Zagreb, Gradsku plinaru Zagreb - Opskrbu i Vodoopskrbu i odvodnju d.o.o. - moglo gurnuti u posebno nepovoljnu financijsku situaciju.

Isto tako, Zagrebački holding, dok su o kreditu raspravljali na Skupštini Grada Zagreba, nije imao dozvolu, potporu i suglasnost Gradske plinare Zagreb za sudužništvo u kreditu.

Naime, kako nam je rekao član Nadzornog odbora Vlatko Kottnig, Nadzorni odbor uopće nije donio odluku o sudužništvu te tvrtke na kredit Zagrebačkog holdinga. Nisu ni mogli nakon što je direktor te tvrtke odbio potpisati odluku o sudužništvu.

"Nadzorni odbor nikad nije dao suglasnost na kredit jer direktor društva nije potpisao tu odluku. Skinuli smo tu točku dnevnog reda jer nismo imali o čemu raspravljati", rekao je Kottnig.

Podsjećamo, nakon što je zagrebačka Gradska skupština odobrila krajem prošloga tjedna Zagrebačkom holdingu podizanje kredita od 240 milijuna eura, otvorio se cijeli niz problema. Na tom je zaduženju kojim rukovodi Tomislav Tomašević, kako bi sanirao dugove i gubitke Holdingovih poduzeća, puklo partnerstvo SDP-a i Možemo, raskolio se gradski SDP na one lojalne Tomaševiću i one koji ga kritiziraju, a izbačen je iz stranke zagrebački predsjednik SDP-a Viktor Gotovac.

Fotografija: Davorin Višnjić, Pixsell

Tagovi: Miroslav Živko, Gradska plinara Zagreb, Zagrebački holding
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE