GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schneider Electric objavio pojedinosti svog obećanja da će se boriti protiv globalnog gubitka biološke raznolikosti

Schneider Electric objavio pojedinosti svog obećanja da će se boriti protiv globalnog gubitka biološke raznolikosti
DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji danas je predstavio niz aktivnosti usmjerenih prema zaštiti i obnovi biološke raznolikosti koja je ugrožena u mnogim dijelovima svijeta.

Corporate Knights prepoznali su Schneider Electric kao najodrživiju korporaciju na svijetu, s dugom poviješću zaštite okoliša i klime, a prošle godine obvezao se boriti i protiv gubitka biološke raznolikosti. Obećanja predstavljena danas, uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti, 22. svibnja, sadrže konkretne korake za realizaciju, a dana su u sklopu Act4nature International, udruženja međunarodnih tvrtki, nevladinih organizacija, akademskih i javnih institucija kojima je cilj ubrzati djelovanje poslovnih subjekata usmjereno k očuvanju prirode.

Alarmantan tempo gubitka biološke raznolikosti i uništavanja okoliša, zajedno s klimatskim promjenama, pretvorio se u problem koji zahtijeva hitno rješavanje, jer potkopava ne samo lokalne ekosustave i pojedine vrste, već bi u konačnici mogao dovesti u pitanje i sigurnost opskrbe hranom, te pred društva, gospodarstva i tvrtke diljem svijeta staviti druge izazove. Njegovo rješavanje zahtijeva usklađenu akciju – a poslovni subjekti obvezni su se uključiti.

"Hitno moramo procijeniti naš utjecaj na okoliš i biološku raznolikost, ali trebat će puno više od toga za očuvanje i obnovu našeg ekosustava", rekao je Olivier Blum, direktor za strategiju i održivost u Schneider Electricu. "Kvantificiranje potrošnje resursa i postavljanje odvažnih ciljeva su važni, ali ključ uspjeha su konkretni i neposredni postupci koji ne ugrožavaju naše potrebe, kao ni potrebe budućih generacija."

U svom Obećanju o očuvanju biološke raznolikosti, Schneider Electric obvezuje se:

• kvantificirati i redovito objavljivati svoj utjecaj na biološku raznolikost. Prošlog listopada Schneider Electric objavio je prvi sveobuhvatan biološki otisak na svijetu pomoću alata "Global Biodiversity Score", koji izračunava utjecaj čitavog lanca vrijednosti tvrtke na biološku raznolikost;
• postići nultu stopu gubitka biološke raznolikosti u izravnom poslovanju do 2030. godine i uskladiti ciljeve očuvanja biološke raznolikosti sa znanošću;
• razviti rješenja i tehnologije koji doprinose očuvanju biološke raznolikosti, optimiziranjem potrošnje resursa tijekom njihovog čitavog životnog ciklusa;
• sklopiti partnerstvo s dobavljačima s ciljem eliminiranja upotrebe jednokratne plastike u ambalažama i upotrebe recikliranog kartona, te im pomoći da drastično smanje emisiju CO2;
• udružiti se s nevladinim organizacijama i investicijskim fondovima, te potaknuti zaposlenike i partnere da se uključe u lokalne inicijative – npr. tako da se pobrine da se u svim njegovim postrojenjima provode programi očuvanja i obnavljanja biološke raznolikosti i da postrojenja koja se nalaze na područjima u kojima vlada nestašica vode izrade i primjenjuju planove očuvanja vode.

Upravljački odbor organizacije Act4Nature prepoznao je gornje obveze kao PAMETNE.
2021. godina je velike mobilizacije za biološku raznolikost: sastanak na vrhu pod nazivom Jedan planet održan je u siječnju, IUCN Svjetski kongres o očuvanju prirode zakazan je za rujan, dok bi se u listopadu 2021. trebao održati COP15 (15. sastanak konferencije stranaka Konvencije o biološkoj raznolikosti).
• Za više informacija o Schneider Electric opsežnim i ambicioznim ciljevima i obvezama s područja održivosti, kliknite ovdje.
• Izvješće o problemu biološke raznolikosti: Naše aktivnosti usmjerene na preokretanje trenda gubitka biološke raznolikosti

Tagovi: Schneider Electric, Act4Nature, Corporate Knights, Olivier Blum, biološka raznolikost
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE