GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković na upit o plinu: Čovjeku na kraju bude žao činiti dobro

Plenković na upit o plinu: Čovjeku na kraju bude žao činiti dobro
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2023 / 18:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik vlade Andrej Plenković nakon sjednice vlade dao je izjavu za medije, a jedna od tema o kojima su ga novinari pitali bila je sporna prodaja plina u HEP-u.

>> Plenković: Grlić Radman je pogriješio, pa što? Važniji je naš paket pomoći građanima

Je li gotov zaključak oko prodaje HEP-ovog plina, pitala je na kraju konferencije novinarka. "Hoćete li nam reći je ili nije ili ćete opet krenuti od...", rekla je novinarka, na što je Plenković dobacio "od Markovih konaka".

"Ne dam vam, jednostavno vam ne dam da mi skrećete fokus. Jagoda, ja Vas užasno cijenim, ali ne dam ni Vama ni drugima da mi od bitnih, velikih, krupnih, korisnih stvari za društvo, ekonomiju, građane svedete stvari na pozitivna odstupanja u trgovini plinom. Ne dam. No way", rekao je Plenković.

"Riječ je o HEP-u i plinu, jako je bitno tko nam vodi tvrtku dok vlada provodi svoje mjere", rekla je novinarka.

"Dok vlada provodi svoje mjere, HEP, koji je 100 posto u državnom vlasništvu i neće biti privatiziran, ne znam tko su ti akteri koji bi to trebali privatizirati, on će biti alat države da građanima i gospodarstvu bude bolje, kao što je i bio", rekao je Plenković.

Novinarka je zatim pitala je li vlada dobila dozvolu od EU za dokapitalizaciju HEP-a, na što je Plenković rekao da tu nema problema.

"Je li ministar dobio revizorsko izvješće, ono od prije godinu i pol? Već smo zaboravili na to", pitala je novinarka.

"Ovo na kraju bude čovjeku žao činiti dobro, što njih zanima. Što nije? Nevjerojatno. Nevjerojatno", rekao je Plenković i otišao s govornice.

"Mi činimo dobro jer mi hoćemo činiti dobro. A vi hoćete da se govori o onom što je nebitno", rekao je Plenković na odlasku.

Tagovi: aNDREJ pLENKOVIĆ, PLIN, hRVATSKA ELEKTROPRIVREDA
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
LOŠA GODINA
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
ZAGREB - Prvo plinarsko društvo (PPD), najveći hrvatski uvoznik plina u vlasništvu Pavla Vujnovca, u prošloj je godini pretrpio značajan pad prihoda uslijed pada cijena plina.
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
RAST
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
LONDON - Sirova je nafta blago porasla u današnjem trgovanju nakon što su cijene nafte na tržištima ovog tjedna pale.
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
GUBITAK
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
MOSKVA - Plinski div Gazprom u vlasništvu Kremlja priopćio je u četvrtak da je pao na neto gubitak od 629 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) u 2023., što je njegov prvi godišnji gubitak u više od 20 godina, usred sve manje trgovine plinom s Europom, nekada njegovim glavnim prodajnim tržištem.
Cijene nafte ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 84 dolara pod utjecajem signala vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine i nagađanja o punjenju strateških rezervi u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE