GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački BayWa prodao austrijskom Kelagu vjetroelektranu Orjak

Njemački BayWa prodao austrijskom Kelagu vjetroelektranu Orjak
OIE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2020 / 08:34
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemački razvijač obnovljivih izvora energije BayWa r.e. saopćio je u ponedjeljak da je prodao svoju vjetroelektranu Orjak snage 10,25 MW, koja se nalazi u Hrvatskoj, austrijskoj energetskoj tvrtki Kelag.

- Orjak je bio naš prvi projekt u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. Ova regija je za nas ključno buduće tržište s ogromnim potencijalom u svom sektoru obnovljivih izvora energije. Iz našeg ureda u Zagrebu već pokrećemo nove projekte vjetra i sunca u regiji, rekao je Lorenzo Palombi, predstojnik za vjetroelektrana za EMEA regiju u BayWa reu.

Financijski detalji transakcije nisu otkriveni.

Vjetroelektranu Orjak razvila je podružnica BayWa r.e. ECOwind u općini Omiš, nekih 25 km jugoistočno od Splita. Puštena u rad u prosincu 2018. godine imajui koristi od dugoročne feed-in tarife, a proizvodi više od 25 000 MWh godišnje, dovoljno da zadovolji prosječnu godišnju potrošnju oko 7.000 domaćinstava.

- Izvrsni uvjeti i dugoročni ugovori elektrane pomoći će nam da damo trajni doprinos energetskoj tranziciji u Hrvatskoj i Europi, a istovremeno pružamo našim kupcima čistu zelenu energiju, rekao je direktor KI-Kelag International GmbH Bernd Neuner.

Hrvatska promovira premium feed-in tarifu kao poticaj da potakne rast svog kapaciteta obnovljive energije na 1,9 GW do 2030. godine, s nešto više od 1 GW u 2019. godini, naveo je BayWa r.e.

Tagovi: BayWa, Kelag, vjetroelektrana Orjak
PROČITAJ I OVO
Od utorka jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
Od utorka jeftinije gorivo
ZAGREB - Od idućeg tjedna ponovno bismo se trebali voziti jeftinije.
Chevron planira odustati od vađenja nafte u Sjevernom moru
PLANOVI
Chevron planira odustati od vađenja nafte u Sjevernom moru
NEW YORK - Američki naftni div Chevron planira prestati crpiti naftu u Sjevernom moru. U tom svjetlu, među ostalim, najavljuje prodaju svog vlasničkog udjela u najvećem naftnom polju u britanskom dijelu mora koje se nalazi u blizini Shetlandskog otočja.
Vodeći američki ekonomski pokazatelji ponovno pali u travnju
LOŠ TREND
Vodeći američki ekonomski pokazatelji ponovno pali u travnju
WASHINGTON - Indeks vodećih gospodarskih pokazatelja Sjedinjenih Država pao je u travnju za 0,6 posto na 101,8 bodova, nakon što je već pao za 0,3 posto u ožujku, objavila je njujorška organizacija Conference Board.
Cijene nafte oslabile na kraju tjedna
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte oslabile na kraju tjedna
LONDON - Cijene nafte oslabile su se u petak na međunarodnim tržištima, no na tjednoj razini bilježe rast po prvi put nakon tri tjedna pada, jer tržišni sudionici očekuju rast potražnje najvećih svjetskih gospodarstava.
Plenković: HEP ostaje u rukama države
PORUKE
Plenković: HEP ostaje u rukama države
ZAGREB - Budući premijer Andrej Plenković danas je potvrdno odgovorio na pitanje Sandre Benčić (Možemo) može li jamčiti da će HEP i ostale tvrtke od posebnog interesa države, koje su dio energetskog sustava, ostati u državnom vlasništvu do kraja mandata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE