GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva

Nagy: Mađarska će razmotriti intervenciju u cijene goriva
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2024 / 16:31
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada razmotrit će hoće li uvesti niže cijene goriva nakon što Središnji ured za statistiku (KSH) pregleda regionalne prosječne razine cijena, rekao je ministar gospodarstva Marton Nagy za poslovni dnevnik Vilaggazdasag.

Nagy je prošlog tjedna izvršio pritisak na dobavljače goriva da smanje cijene benzinskih crpki bliže srednjoeuropskom prosjeku kao dio šire vladine intervencije na određivanje cijena nakon najvećeg inflacijskog skoka u Europskoj uniji.

"Vladino strpljenje je pri kraju... Mislimo da su lokalne cijene goriva 7% do 9% više od regionalnog prosjeka", rekao je Nagy u intervjuu.

Ministar je prošlog četvrtka pozvao predstavnike Mađarske naftne udruge i grupacije za naftu i plin i kompanije MOL na sastanak nakon što su cijene benzina u Mađarskoj porasle na 642 forinte (1,75 dolara) po litri, što je iznad regionalnog prosjeka.

KSH će ovog mjeseca objaviti cijene goriva i prosjeke u susjednim zemljama, rekao je Nagy u intervjuu.

Nakon toga Vlada će moći donijeti odluku hoće li intervenirati na tržištu goriva ili ne, rekao je.

Mađarska vlada ukinula je ograničenje cijena goriva u prosincu 2022. nakon što su nedostatak uvoza i panična kupnja doveli do nestašice goriva i obećala je da će ponovno intervenirati na tržištu ako cijene goriva porastu iznad regionalnog prosjeka.

Tagovi: mađarska, gorivo, cijene goriva, benzin, dizel
PROČITAJ I OVO
Geoplin: Slovenija se više ne oslanja na ruski plin
PLIN
Geoplin: Slovenija se više ne oslanja na ruski plin
LJUBLJANA - Geoplin kupuje plin temeljem ugovora s alžirskim Sonatrachom i temeljem kratkoročnih ugovora za kupnju na likvidnim tržištima u EU.
Iranske neizvjesnosti spustile cijene nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Iranske neizvjesnosti spustile cijene nafte
LONDON - Cijene nafte na početku novog tjedna bilježe pad prije svega zbog neizvjesnoti oko situacije u Iranu.
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
NAFTA
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
MOSKVA - Rusija je u travnju 12. mjesec zaredom bila najveći opskrbljivač Kine sirovom naftom, pri čemu je obujam isporuka porastao za 30 posto u odnosu na travanj prošle godine, pokazuju danas objavljeni podaci kineske glavne carinske uprave.
I u Sloveniji jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
I u Sloveniji jeftinije gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak će se smanjiti regulirane cijene motornih goriva. Litra bezolovnog motornog benzina pojeftinit će za 4,6 centi na 1,495 eura, a litra dizela za 2,2 centa na 1,462 eura. Snizit će se i cijena lož ulja, i to za 2,4 centa na 1,103 eura po litri.
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
OPASNO
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
BEČ - Prošle je godine 31 država prijavila 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala, objavila je danas Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) na početku konferencije o nuklearnoj sigurnosti u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE