GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Konjic: Gradi se vjetroelektrana vrijedna 100 milijuna eura

Konjic: Gradi se vjetroelektrana vrijedna 100 milijuna eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2023 / 22:07
Autor: SEEbiz / klix.ba
SARAJEVO - U toku je priprema investiciono-tehničke dokumentacije za izgradnju vjetroelektrane, snage 90 megavata i vrijedne 200 miliJUna KM (oko 100 milijuna eura, na području Konjica, saopćili su iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EP BiH).

U Mjesnoj zajednica Bradina je održana i radionica na kojoj su građani, kako su istakli, dali podršku za izgradnju Vjetroelektrane "Bitovnja". Radionica je prethodila studiji utjecaja na okoliš i stanovništvo.

Pomoćnik generalnog direktora za razvoj u EP BiH Mustafa Musić je prisutne na radionici, koja je održana prošli mjesec, informisao o ovom velikom projektu.

Prilikom realizacije projekta planirani su, kako su naveli, minimalni zahvati u prostoru za potrebe transporta i instalacije vjetroagregata, a koji se odnose na proširenje puta do projektnog područja te izgradnje dalekovoda za potrebe priključka ovog energetskog postrojenja. Najavljeno je da će lokalna putna infrastruktura biti uređena i unaprijeđena.

Nakon izgradnje ove vjetroelektrane, kako su obećali, sve će biti vraćeno u prvobitno stanje, a posebna pažnja će se posvetiti zasadima brusnica i borovnica.

Tvrdi se da su koristi od izgradnje Vjetroelektrane Bitovnja za lokalnu zajednicu višestruke. U toku izgradnje očekuje se angažman lokalnih kompanija koje imaju kapacitet za rad na projektu te zapošljavanje lokalnog stanovništva vjetroelektrana bude izgrađena. Grad Konjic će imati benefite od koncesije nakon izgradnje.

Nakon što su dobili sve odgovore na pitanja, mještani su izrazili podršku ovom projektu, saopćili su iz EP BiH.

Tagovi: VJETROELEKTRANA, eLEKTROPRIVREDA bIh, Konjic
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte prošloga tjedna porasle gotovo 4 posto
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte prošloga tjedna porasle gotovo 4 posto
LONDON - Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna porasle gotovo 4 posto, nakon pada u prethodna tri tjedna, jer se u drugoj polovici godine očekuje rast potražnje za 'crnim zlatom'.
Rusija u svibnju pretekla SAD kao najveći dobavljač LNG-a Europi
LNG
Rusija u svibnju pretekla SAD kao najveći dobavljač LNG-a Europi
LONDON - Dok Rusija nastavlja ploviti kroz mnoštvo sankcija koje su nametnuli Ukrajina i zapadni saveznici, europski uvoz plina iz Rusije nadmašio je opskrbu iz SAD-a. Ovo je bio prvi put da je Rusija pretekla SAD kao najveći dobavljač plina u Europi u gotovo dvije godine.
Cijenu električne energije u Crnoj Gori će diktirati tržište
STRUJA
Cijenu električne energije u Crnoj Gori će diktirati tržište
PODGORICA - Na crnogorskoj burzi sada je registrirano 27 sudionika - prodavatelja ili kupaca, među kojima su većina energetskih kompanija, velikih trgovaca - opskrbljivača ili velikih potrošača električne energije.
Njemačka službeno odustala od projekta VE Hrgud
ODUSTAJANJE
Njemačka službeno odustala od projekta VE Hrgud

BANJA LUKA - Stigla je službena obavijest da se Njemačka povlači iz financiranja vjetroelektrane Hrgud kod Berkovića. 

Za generalnog direktora EPS-a imenovan Dušan Živković
KARIJERE
Za generalnog direktora EPS-a imenovan Dušan Živković
BEOGRAD - Nadzorni odbor Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) imenovao je Dušana Živkovića za generalnog direktora kompanije, saopštio je danas EPS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE