GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jeftinije gorivo u Sloveniji

Jeftinije gorivo u Sloveniji
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2024 / 08:04
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Od ponoći će biti snižene najviše dopuštene maloprodajne cijene benzina, dizela i lož ulja. Cijene će biti 1,381 eura za litru benzina, 1,415 eura za litru dizel goriva i 1,065 eura za litru lož ulja.

Za litru bezolovnog motornog benzina na benzinskim postajama izvan čvorišta autoceste u idućih 14 dana trebat će izdvojiti 1,381 eura po litri, posljednja dva tjedna cijena je bila 1,393 eura po litri. Za 50 litara novi će iznos, dakle, biti 69,05 eura.

U novom razdoblju litra dizela koštat će 1,415 eura (prije promjene 1,430 eura po litri), što za 50 litara iznosi 70,75 eura.

Litra loživog ulja koštat će 1,065 eura (prije promjene 1,082 eura po litri). Za naručenu količinu od 1000 litara loživog ulja potrošač će tako platiti 1065 eura.

Regulirane su samo cijene izvan autocesta i brzih cesta, ali se slobodno određuju na čvorištu autoceste.

U Ministarstvu zaštite okoliša procijenili su kolike bi bile cijene da ih država ne regulira: prema njihovoj procjeni, uz sve dosadašnje poreze i doprinose, za NMB 95 trebalo bi izdvojiti oko 1455 eura po litri, cijena dizela bila bi - bez oslobađanja potrošača od plaćanja doprinosa za obnovljive izvore energije i kogeneraciju toplinske i električne energije - oko 1,503 eura po litri, a cijena lož ulja oko 1,201 euro po litri.

Tagovi: gorivo, cijene goriva, eurodizel, dizel, benzin
PROČITAJ I OVO
Geoplin: Slovenija se više ne oslanja na ruski plin
PLIN
Geoplin: Slovenija se više ne oslanja na ruski plin
LJUBLJANA - Geoplin kupuje plin temeljem ugovora s alžirskim Sonatrachom i temeljem kratkoročnih ugovora za kupnju na likvidnim tržištima u EU.
Iranske neizvjesnosti spustile cijene nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Iranske neizvjesnosti spustile cijene nafte
LONDON - Cijene nafte na početku novog tjedna bilježe pad prije svega zbog neizvjesnoti oko situacije u Iranu.
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
NAFTA
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
MOSKVA - Rusija je u travnju 12. mjesec zaredom bila najveći opskrbljivač Kine sirovom naftom, pri čemu je obujam isporuka porastao za 30 posto u odnosu na travanj prošle godine, pokazuju danas objavljeni podaci kineske glavne carinske uprave.
I u Sloveniji jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
I u Sloveniji jeftinije gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak će se smanjiti regulirane cijene motornih goriva. Litra bezolovnog motornog benzina pojeftinit će za 4,6 centi na 1,495 eura, a litra dizela za 2,2 centa na 1,462 eura. Snizit će se i cijena lož ulja, i to za 2,4 centa na 1,103 eura po litri.
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
OPASNO
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
BEČ - Prošle je godine 31 država prijavila 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala, objavila je danas Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) na početku konferencije o nuklearnoj sigurnosti u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE