GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izvanredna skupština Ine u prosincu odlučuje o hrvatskim članovima NO

Izvanredna skupština Ine u prosincu odlučuje o hrvatskim članovima NO
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2022 / 17:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uprava Ine u utorak je sazvala izvanrednu skupštinu dioničara, koja će biti održana 15. prosinca i na kojoj će se, između ostaloga, odlučivati o produženju mandata sadašnjih hrvatskih članova Nadzornog odbora (NO) na još šest mjeseci.

Na prijedlog dioničara Ine - Republike Hrvatske - za nove članove Nadzornog odbora Ine predlažu se Damir Mikuljan, Branimir Škurla i Ivo Ivančić. Kako se ističe u obrazloženju prijeloga te odluke, mandat članova NO ističe 15. prosinca ove godine, pa Republika Hrvatska predlaže da se oni izaberu na razdoblje od idućih šest mjeseci.

Mikuljan je predsjednik Nadzornog odbora Ine, a u NO-u je od lipnja 2017. godine.

Škurle, partner u Odvjetničkom društvu Bekina, Škurla, Durmiš i Spajić, imenovan je članom NO Ine 17. prosinca 2021.

Ivančić je ušao u NO Ine 15. lipnja ove godine, umjesto sadašnjeg ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, koji je sa stupanjem na dužnost ministra dao ostavku u Nadzornom odboru Ine s danom 29. travnja.

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH, koja u Ini drži 44,84 posto dionica, pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, koji ima 49,08 posto dionica, a jedno predstavniku radnika.

Predstavnici MOL-a u Nadzornom odboru u prosincu 2020. izabrani su na mandat od četiri godine. To su József Molnár, László Uzsoki, Zsuzsanna Ortutay, Gabriel Szabó i Domokos Szollár. Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić.

Ujedno, izvanrenda skupština će odlučivati i o prijedlogu da se potvrdi imenovanje Sanje Sever Mališ u Revizijski odbor Ine za članicu tog odbora do 18. prosinca 2024. godine. Kako se navodi u obrazloženju, Sever Mališ imenovana je na funkciju članice Revizijskog odbora odlukom Nadzornog odbora krajem rujna ove godine na mandat do 18. prosinca 2024., te se u smislu odredbi Zakona o reviziji, budući ona nije članica NO, predlaže dioničarima potvrda njezina imenovanja do spomenutog datuma.

Tagovi: kompanija Ina, Damir Mikuljan, Sanja Sever Mališ, Branimir Škurla, Ivo Ivančić
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE