GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iz Petrolovog skladišta iscurila velika količina dizelskog goriva

Iz Petrolovog skladišta iscurila velika količina dizelskog goriva
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2023 / 22:06
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Iz Petrolovog skladišta naftnih derivata u Račama u srijedu poslijepodne iscurila je velika količina dizelskog goriva, potvrdili su za STA iz Petrola. Prema njihovim riječima, prerano je govoriti o razmjerima potencijalne štete za okoliš. Navodno je najveći dio goriva presreo uređaj za pročišćavanje.

Prema pojašnjenjima tvrtke, došlo je do izlijevanja dizel goriva na tlo u krugu skladišta koje se trenutno sanira odn. prenose se na odgovarajuće mjesto. Trenutačno ne mogu dati procjenu količine izlivenih derivata, ali su napisali da je do incidenta došlo zbog "nepravilnog položaja elementa za zatvaranje na ispustu za autocisterne".

Prema njihovim uvjeravanjima, situacija se odmah počela rješavati. Između ostalog, aktivirani su timovi za kontinuitet poslovanja, te su sukladno zakonu obaviještene nadležne institucije. O događaju je obaviješten i Regionalni centar za obavješćivanje te nadležne inspekcijske službe.

Budući da su jutarnji nalazi ukazivali na mogućnost prolaska derivata izvan skladišta, odmah su obavijestili predstavnike općine.

Spašavanje i sanacija nesreće traje od srijede, priopćili su iz tvrtke i dodali da su na lokaciji prisutne sve nadležne unutarnje i vanjske službe.

Prema njihovim riječima, preuranjeno je donositi zaključke o razmjerima potencijalne štete za okoliš. Kako su dodali, o tome će javnost obavještavati. “Situacija je od početka pod kontrolom, skladište radi normalno”, uvjeravaju.

Kako je objavljeno na stranicama Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, nekoliko minuta prije pola devet ujutro na površini bazena lokalnog uređaja za pročišćavanje vode pojavile su se mrlje od naftnih derivata.

Djelatnici ovlaštene tvrtke, uz pomoć mariborskih vatrogasaca, ispumpali su deset kubika mješavine ulja i vode iz bazena pročistača te upijajućim crijevima i sifonima uklanjali naftu, te napravili upijajuću barijeru na samom mjestu. ispuštanje vode iz uređaja za pročišćavanje u potok.stranica Uprave za zaštitu i spašavanje.

Sebastijan Soršak, dožupan u ulozi načelnika Općine Rače-Fram, potvrdio je za Večer da su operateri pročistača tijekom redovnog jutarnjeg nadzora na pročistaču utvrdili veću prisutnost naftnih derivata.

Kako je naveo, o događaju je obaviješten Regionalni centar za obavješćivanje, a uz pomoć profesionalnih vatrogasaca krenula je daljnja sanacija. Prema njegovim riječima, tada su iz skladišta Petrola obaviješteni o incidentu te im je ponuđena pomoć u sanaciji izlijevanja. Kako je također rekao, pročistač je zadržao većinu iscurjelih derivata, a više detalja pokazat će mikroanalize.

Tagovi: Petrol, skladište nafte, nafta, dizel, dizelsko gorivo
PROČITAJ I OVO
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
LONDON - Cijene nafte danas su porasle na međunarodnim tržištima.
Shell nadmašio procjenu dobiti u prvom kvartalu unatoč nižim cijenama plina
DOBRE BROJKE
Shell nadmašio procjenu dobiti u prvom kvartalu unatoč nižim cijenama plina
LONDON - Britanski naftni div Shell u četvrtak je izvijestio o dobiti u prvom tromjesečju većoj od očekivane, potaknutoj višim rafinerijskim maržama i snažnim trgovanjem naftom.
Grčki divovi ulažu u solare i u Hrvatskoj
INVESTICIJE
Grčki divovi ulažu u solare i u Hrvatskoj
ZAGREB - Grčki metalurško-energetski gigant Mytilineos i jedan od najvećih proizvođača i trgovaca strujom na Balkanu PPC Grupa s sjedištem u Ateni objavili su sporazum prema kojem će u Hrvatskoj, Italiji, Bugarskoj i Rumunjskoj uložiti dvije milijarde eura u solarne elektrane.
Raste broj solarnih elektrana u Hrvatskoj
SOLARI
Raste broj solarnih elektrana u Hrvatskoj
ZAGREB - Broj sunčanih elektrana je u porastu što govori podatak da ih je na HEP-ovu mrežu s 31. ožujkom bilo priključeno 17.697 od čega u kategoriji kućanstava 12.495, a u kategoriji poduzetništva 5.202, dok ih je prije par godina bilo znatno manje.
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
USTAVNI SUD
Gradnja HE Foča na Drini pod znakom pitanja
SARAJEVO - Udruženje Aarhus centar u BiH zaprimilo je 24. aprila presudu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojom se usvaja apelacija protiv presude Vrhovnog suda Republike Srpske u vezi s hidroelektranom Foča na rijeci Drini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE