GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iz Petrolovog skladišta iscurila velika količina dizelskog goriva

Iz Petrolovog skladišta iscurila velika količina dizelskog goriva
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2023 / 22:06
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Iz Petrolovog skladišta naftnih derivata u Račama u srijedu poslijepodne iscurila je velika količina dizelskog goriva, potvrdili su za STA iz Petrola. Prema njihovim riječima, prerano je govoriti o razmjerima potencijalne štete za okoliš. Navodno je najveći dio goriva presreo uređaj za pročišćavanje.

Prema pojašnjenjima tvrtke, došlo je do izlijevanja dizel goriva na tlo u krugu skladišta koje se trenutno sanira odn. prenose se na odgovarajuće mjesto. Trenutačno ne mogu dati procjenu količine izlivenih derivata, ali su napisali da je do incidenta došlo zbog "nepravilnog položaja elementa za zatvaranje na ispustu za autocisterne".

Prema njihovim uvjeravanjima, situacija se odmah počela rješavati. Između ostalog, aktivirani su timovi za kontinuitet poslovanja, te su sukladno zakonu obaviještene nadležne institucije. O događaju je obaviješten i Regionalni centar za obavješćivanje te nadležne inspekcijske službe.

Budući da su jutarnji nalazi ukazivali na mogućnost prolaska derivata izvan skladišta, odmah su obavijestili predstavnike općine.

Spašavanje i sanacija nesreće traje od srijede, priopćili su iz tvrtke i dodali da su na lokaciji prisutne sve nadležne unutarnje i vanjske službe.

Prema njihovim riječima, preuranjeno je donositi zaključke o razmjerima potencijalne štete za okoliš. Kako su dodali, o tome će javnost obavještavati. “Situacija je od početka pod kontrolom, skladište radi normalno”, uvjeravaju.

Kako je objavljeno na stranicama Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, nekoliko minuta prije pola devet ujutro na površini bazena lokalnog uređaja za pročišćavanje vode pojavile su se mrlje od naftnih derivata.

Djelatnici ovlaštene tvrtke, uz pomoć mariborskih vatrogasaca, ispumpali su deset kubika mješavine ulja i vode iz bazena pročistača te upijajućim crijevima i sifonima uklanjali naftu, te napravili upijajuću barijeru na samom mjestu. ispuštanje vode iz uređaja za pročišćavanje u potok.stranica Uprave za zaštitu i spašavanje.

Sebastijan Soršak, dožupan u ulozi načelnika Općine Rače-Fram, potvrdio je za Večer da su operateri pročistača tijekom redovnog jutarnjeg nadzora na pročistaču utvrdili veću prisutnost naftnih derivata.

Kako je naveo, o događaju je obaviješten Regionalni centar za obavješćivanje, a uz pomoć profesionalnih vatrogasaca krenula je daljnja sanacija. Prema njegovim riječima, tada su iz skladišta Petrola obaviješteni o incidentu te im je ponuđena pomoć u sanaciji izlijevanja. Kako je također rekao, pročistač je zadržao većinu iscurjelih derivata, a više detalja pokazat će mikroanalize.

Tagovi: Petrol, skladište nafte, nafta, dizel, dizelsko gorivo
PROČITAJ I OVO
Gen-I u 2022. više nego prepolovio dobit; razmišlja o novom zaduženju
LOŠA GODINA
Gen-I u 2022. više nego prepolovio dobit; razmišlja o novom zaduženju
LJUBLJANA - U 2022. godini Gen-I grupa je, prema nerevidiranim podacima, povećala prihode za 21,4 posto na nešto manje od 4,1 milijarde eura, dok je neto dobit pala za 57,8 posto na 29,5 milijuna eura. Tvrtka razmišlja o novom kreditu u procijenjenom iznosu od 50 milijuna eura.
MOL osigurao sirovu naftu s vlastitih polja u Azerbejdžanu preko Omišalja i Janafa
NAFTA
MOL osigurao sirovu naftu s vlastitih polja u Azerbejdžanu preko Omišalja i Janafa
BUDIMPEŠTA - MOL Grupa transportira sirovu naftu proizvedenu na naftnom polju Azeri–Chirag–Gunashli u Azerbajdžanu, u kojem je MOL suvlasnik, sve do Slovnaftove rafinerije u Bratislavi.
Cijene plina u Europi na najnižoj razini od ljeta 2021.
PLIN
Cijene plina u Europi na najnižoj razini od ljeta 2021.
LONDON - Cijena prirodnog plina u Europi pala je na najnižu razinu od srpnja 2021. godine, kliznuvši nakratko ispod 40 eura po megavat satu (MWh) zahvaljujući slabijoj potražnji na pragu proljeća.
Nafta pala prema razini od 72 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta pala prema razini od 72 dolara
LONDON - Početak novog tjedna donio je nastavak poniranja cijena nafte na svjetskim tržištima.
Rusija je postala najveći izvoznik nafte u Kinu
NAFTA
Rusija je postala najveći izvoznik nafte u Kinu
MOSKVA - Prema podacima kineske vlade, Rusija je pretekla Saudijsku Arabiju kao najveći kineski opskrbljivač naftom u prva dva mjeseca 2023. jer je kupovala rusku naftu koja je pod sankcijama uz velike popuste.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE