GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ina izvezla trećinu domaće sirove nafte

Ina izvezla trećinu domaće sirove nafte
IZVOZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2020 / 17:01
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB – Koliko doista domaće nafte završi u preradi u riječkoj rafineriji, a koliko je Ina izveze u Mađarsku, još uvijek nije u potpunosti jasno, a ostat će tajna i cijena po kojoj se ta nafta izvozi. Jučer smo oba pitanja, i ono o cijeni po kojoj se prodaje, a i količinama koje se izvezu, postavili Ini, ali oni su nam odgovorili da je cijena po kojoj se nafta prodaje ili kupuje poslovna tajna i da se ne objavljuje.

– Ina prodaje svoj proizvod po tržišnim cijenama koje se izračunavaju prema prosječnoj mjesečnoj cijeni Dated Brenta. Kao i kod svake druge naftne kompanije, cijene po kojima se nafta kupuje ili prodaje spadaju u domenu poslovne tajne te se ne objavljuju, poručuju iz Ine.

Takav je odgovor Ine očekivan i razumljiv, ali svakako je zanimljiviji njihov odgovor kad su u pitanju količine izvezene nafte. Ina je otkrila tek to da je do sada, u 2019. i 2020. godini međunarodno prodano 34 posto ukupno domaće proizvedene nafte, dok je ostatak prerađen u Ininim rafinerijama. S obzirom na to da su dorade Janafovog naftovoda omogućile izvoz nafte u Mađarsku tek krajem prošle godine, nije jasno odnosi li se postotak od 34 posto na svu proizvedene naftu u cijeloj 2019. godini i prva četiri mjeseca ove godine, ili samo na količine koje su proizvedene u razdoblju u kojem je izvoz omogućen, piše Novi list.

Iz Ine još dodaju i to da domaća proizvodnja pokriva između 15 i 20 posto ukupne hrvatske potražnje za naftom, što znači da preostalih 80 posto Hrvatska mora uvoziti. No, iako je domaća proizvodnja nafte dostatna tek za petinu hrvatskih potreba, Ina je ipak izvozi.

Prema podacima Ministarstva energetike i zaštite okoliša, Ina je iz svojih starih polja za koja ima koncesiju proizvela oko 657 tisuća tona nafte i naftnih kondenzata, za što je državi platila više od 200 milijuna kuna koncesijskih naknada. Koncesija se godinama plaćala u iznosu od pet posto vrijednosti pridobivenih količina, sada je taj iznos deset posto. Hrvatska je godinama imala jednu od najnižih koncesijskih naknada u EU-u, a ona je i sada niža nego u susjednoj Mađarskoj.

Jučer su se i zastupnici Mosta požalili da nisu uspjeli od Ministarstva energetike dobiti odgovor na svoje pitanje koliko bi nafte trebalo završiti u Mađarskoj i što to znači za Inine rafinerije, iako su stalno predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću slali požurnice tražeći da prisili Ministarstvo da u Sabor pošalje odgovor.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i jučer je branio odluku da se Janafov naftovod doradi kako bi se nafta izvozila, a ustvrdio je i to da je program transformacije sisačke rafinerije odličan. Memorandum koji su potpisali Ina i Janaf i koji je omogućio izvoz nafte ne ugrožava, tvrdi Ćorić, interese Republike Hrvatske kao suvlasnika jedne i druge kompanije, nego suprotno, maksimizira njihov poslovni rezultat.

– Imajući na umu činjenicu da je rafinerijski biznis u posljednjih 10-ak godina na razini Europe prošao kroz restrukturiranje, pri čemu su ugašene 24 rafinerije na području Europe, te s druge strane da osim naše dvije rafinerije imate rafineriju u Mađarskoj, u Bosanskom Brodu, u Pančevu, koje opskrbljuju ta tržišta jer su im bliža i u tom kontekstu prihvatljivija, Ina je donijela poslovnu odluku da svoj rafinerijski biznis koncentrira prije svega na području Rijeke, kazao je ministar.

No, nekadašnji SDP-ov potpredsjednik Vlade Slavko Linić koji je na toj poziciji bio kad je država MOL-u prodala 25 posto plus jednu dionicu Ine, kaže da je zgrožen time da ministar energetike smatra da je dobro da se nafta izvozi i da se rafinerija u Sisku transformira.

– Nafta nije Inino, nego državno bogatstvo i državi treba biti u cilju da se ona prerađuje i prodaje u rafinerijama na njezinom teritoriju, jer tako dobiva dodanu vrijednost, zapošljava ljude. MOL se obvezao do 2007. godine obnoviti obje rafinerije i da je to učinio onda bi se danas domaća nafta prerađivala u Hrvatskoj, a Ina bi, a ne MOL opskrbljivala primjerice Tifonove pumpe.

Umjesto toga nafta odlazi u Mađarsku, MOL-ove rafinerije u Mađarskoj rade punim kapacitetom, a u Hrvatsku stižu finalni proizvodi, naftni derivati. Ne vjerujem da netko može reći da je to dobro, ističe Linić. Dodaje da sve to pokazuje da MOL na kraju nije bio onakav strateški partner Ini kako se obvezao u dioničarskom ugovoru i strateškom planu prije 17 godina. Ako se već domaća nafta ne može prerađivati u domaćim rafinerijama, onda, napominje Linić, neka ostane u poljima dok se ne modernizira Rijeka, ako MOL misli ozbiljno kad je u pitanju obnova te rafinerije.

Tagovi: izvoz domaće nafte, izvoz nafte, Ina, Slavko Linić, kompanija MOL, Mađarska, Janaf
PROČITAJ I OVO
Energetska povelja: EU ponovo pregovora o okviru, eurozastupnici traže povlačenje
DOKUMENTI
Energetska povelja: EU ponovo pregovora o okviru, eurozastupnici traže povlačenje
BRUXELLES - Hoće li europske klimatske ambicije zakočiti ugovor star 30 godina? Zastupnici u Europskom parlamentu su tražili u četvrtak da se EU povuče iz "Energetske povelje" koju smatraju "zastarjelom" i "životnim osiguranjem" fosilnih goriva ukoliko ne uspiju ponovni pregovori koje je pokrenuo Bruxelles.
Cijene nafte iznad 42 dolara, trgovce brine potražnja
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 42 dolara, trgovce brine potražnja

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 42 dolara nakon snažnog pada koji je prouzročilo povećanje zaliha benzina u SAD-u, signaliziravši pogoršanje potražnje u uvjetima širenja zaraze Covidom 19.

Vlada Federacije BiH utvrdila zakon o povezivanju plinovoda s Hrvatskom
PROJEKTI
Vlada Federacije BiH utvrdila zakon o povezivanju plinovoda s Hrvatskom

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine utvrdila je u četvrtak nacrt zakona o novom plinovodu kojim će se BiH povezati s plinskom mrežom Hrvatske stvarajući tako zakonske pretpostavke za dovršetak ovog važnog infrastrukturnog projekta.

NIS završio izgradnju Duboke prerade
PROJEKTI
NIS završio izgradnju Duboke prerade
NOVI SAD/PANČEVO – Naftna industrija Srbije objavila je da je završetkom izgradnje projekta „Duboka prerada“ vrednog više od 300 miliona evra Rafinerija u Pančevu postala jedna od najmoderniji i „najzelenijih“ u regionu.
Pokrenuta platforma za grupnu nabavu solarnih elektrana za građane
OIE
Pokrenuta platforma za grupnu nabavu solarnih elektrana za građane
ZAGREB - Zelena energetska zadruga, jedna od vodećih organizacija za promociju korištenja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, pokrenula je projekt nasuncanojstrani.hr putem kojeg poziva sve zainteresirane građane na uključivanje u prvu zajedničku nabavu malih sunčanih elektrana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE