GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HEP Plin kupio distribucijsku plinsku mrežu Općine Bizovac

HEP Plin kupio distribucijsku plinsku mrežu Općine Bizovac
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 13:14
Autor: SEEbiz
OSIJEK - HEP Plin je početkom srpnja s Općinom Bizovac potpisao ugovor o kupovini 52,5 kilometara plinske mreže u vlasništvu Općine, i tako osigurao njenu dugoročnu funkcionalnost. Vrijednost ugovora iznosi 2,1 milijun kuna i njime HEP Plin gotovo u potpunosti zaokružuje distribucijsko-opskrbno područje u Osječko-baranjskoj županiji.

Akvizicija obuhvaća mrežu u naseljima Bizovac, Habjanovci, Brođanci, Cret Bizovački, Novaki Bizovački i Samatovci, čime je HEP Plin potvrdio položaj jednog od vodećeg distributera i opskrbljivača plinom na hrvatskom tržištu. HEP Plin će tako opskrbljivati gotovo 100.000 kupaca te će upravljati s više od 3.900 kilometara plinske distribucijske mreže na području četiri županije u istočnoj Hrvatskoj: Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske.

Općina Bizovac izgradila je 1995. godine vlastitim sredstvima plinsku mrežu na svojem području kojom potom upravlja komunalna tvrtka Dvorac iz Valpova. Na temelju javnog natječaja, koncesiju za distribuciju i opskrbu kupaca plinom na području Općine Bizovac u travnju 2003. godine dobiva HEP-Plin. Kupovina distribucijske plinske mreže Općine Bizovac dio je poslovne strategije HEP Plina koja uključuje objedinjavanje vlasništva nad plinskom mrežom na vlastitim distribucijskim područjima, preuzimanje plinske mreže u vlasništvu jedinica lokalne samouprave te akvizicije drugih tvrtki koje se bave distribucijom i opskrbom plinom.

Tako je 2018. godine preuzeta distribucijska mreža Općine Feričanci, a 2019. tvrtka za distribuciju i opskrbu plinom Plin Vtc iz Virovitice. U ožujku 2020. HEP Plin je sklopio ugovore o kupoprodaji poslovnih udjela u tvrtkama PPD-Distribucija plina i PPD-Opskrba kućanstva, čime je zaokružio plinsku distribucijsku mrežu i opskrbu kupaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Dugoročni planovi HEP Plina usmjereni su na izgradnju dodatne plinske mreže te uvođenje novih tehnologija, poput daljinskog očitanja i „pametnih“ plinomjera, čime se osiguravaju temelji za daljnje povećanje broja kupaca, količine distribuiranog plina i povećanje kvalitete usluge.

Tagovi: HEP Plin, Općina Bizovac, Hrvatska elektroprivreda
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE