GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gazprom očekuje da Siemens ispuni svoje obveze vezane uz remont

Gazprom očekuje da Siemens ispuni svoje obveze vezane uz remont
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2022 / 08:54
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruska kompanija "Gazprom" priopćila je kako od njemačkog "Siemensa" očekuje da ispuni sve obveze u okviru servisiranja plinskoturbinskih motora o kojima ovisi rad plinovoda "Sjeverni tok 1" i isporuka plina u europskih potrošača, prenosi Reuters.

Gazprom, glavni opskrbljivač plinom u Europi, od 16. lipnja smanjio je isporuke "Sjevernim tokom 1" na 40 posto kapaciteta, pripisujući to problemima s održavanjem plinskih turbina na kompresorskoj stanici "Portova".

Tada je tvrtka objavila da Siemens ne može vratiti popravak plinske turbine zbog kanadskih sankcija.

Međutim, Kanada je odlučila izuzeti opremu Gazproma iz sankcija do kraja 2024. godine.

“Gazprom se 15. srpnja službeno obratio tvrtki Siemens sa zahtjevom za dostavom dokumentacije koja će, uzimajući u obzir trenutne sankcije Kanade i Europske unije, omogućiti izvoz plinskoturbinskog motora u Rusiju za kompresorsku stanicu ‘Portova’. , koji je vrlo važan objekt za plinovod 'Sjeverni tok', kao i za tvrtku Siemens za ispunjavanje obveza u okviru obnove i servisiranja plinskoturbinskih motora", priopćeno je iz ruske tvrtke.

Glasnogovornik Siemensa rekao je ovaj tjedan da stručnjaci tvrtke "intenzivno rade na svim drugim formalnim odobrenjima i logistici" nakon što je Kanada rekla da izdaje "vremenski ograničenu i opozivu dozvolu" kojom se vraćanje opreme izuzima od ruskih sankcija, navodi Reuters.

Fizički protok plina plinovodom Sjeverni tok 1 iz Rusije u Njemačku prekinut je 11. srpnja zbog redovnog godišnjeg održavanja, a Moskva je najavila da će radovi trajati 10 dana.

Europske vlade, tržišta i tvrtke zabrinuti su da bi se prekid rada mogao produljiti zbog onoga što Rusija naziva "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini.

Gazpromove isporuke plina Europi preko Ukrajine danas su ostale stabilne na 41,6 milijuna kubičnih metara, javlja Reuters.

Tagovi: Gazprom, Sjeverni tok 1, Siemens
PROČITAJ I OVO
Ovo su nove cijene goriva
GORIVO
Ovo su nove cijene goriva
ZAGREB - Vlada je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kojom je ponovno za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, dok je plavi dizel ostao zamrznut.
U Energu očekuju prelazak 10.000 korisnika na opskrbu plinom u obvezi javne usluge
OČEKIVANJA
U Energu očekuju prelazak 10.000 korisnika na opskrbu plinom u obvezi javne usluge
RIJEKA – Oko tisuću korisnika plina po tržišnim načelima u kategoriji kućanstava, koji su tu uslugu koristili kod riječkog Energa, od subote je zatražilo prelazak na opskrbu plinom u obvezi javne usluge kod Gradske plinare Zagreb (GPZ) - Opskrbe, a u Energu procjenjuju da će prelazak zatražiti 10 od ukupno 12 tisuća korisnika.
Goran Popović novi šef zagrebačke plinare
PRIVREMENO
Goran Popović novi šef zagrebačke plinare
ZAGREB - Predsjednik društva Zagrebačka plinara Miroslav Živko podnio je ostavku na to mjesto, a kako javljaju iz Holdinga, na njegovo mjesto dolazi Goran Popović.
Cijene nafte blizu 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 87 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima blizu razine od 87 dolara, budući da su očekivanja smanjene opskrbe iz Rusije zasjenila strahovanja od recesije zbog podizanja kamatnih stopa u velikim potrošačima.
Naglo pao tlak u Sjevernom toku 2
IZNENAĐENJE
Naglo pao tlak u Sjevernom toku 2
SCHWERIN/BERLIN - Tlak u plinovodu Sjeverni tok 2, koji je trebao udvostručiti isporuke ruskog plina u Njemačku, naglo je pao tokom noći, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik operatera, naznačivši kao mogući uzrok curenje plina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE