GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gazprom neće mijenjati cijenu gasa za Republiku Srpsku

Gazprom neće mijenjati cijenu gasa za Republiku Srpsku
GAS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2022 / 07:47
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruska kompanija Gazprom nastaviće da snabdijeva Republiku Srpsku potrebnim količinama gasa, i to po cijenama iz važećeg ugovora, bez prilagođavanja trenutnim tržišnim uslovima, rekao je šef Gazproma Aleksej Miler nakon razgovora sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom koji je u utoraj boravio u posjeti Mosvki, objavio je TASS.

Ranije je saopšteno da je Gazprom od 1. januara do 15. juna povećao isporuke gasa BiH za 55,5 odsto u odnosu na isti period lani.

Dodik je ranije potvrdio da mu je Miler u telefonskom razgovoru rekao da cijena gasa za Republiku Srpsku ostaje ista u narednom periodu, bez tržišnih opterećenja.

– Nakon razgovora sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, telefonski sam razgovarao sa predsjednikom Upravnog odbora Gazproma Aleksejem Milerom, koji mi je potvrdio da cijena gasa za Republiku Srpsku ostaje ista u narednom periodu bez tržišnih opterećenja – napisao je Dodik na Twitteru.

Ovlašteni distributer gasa za Republiku Srpsku je kompanija Gas Res, a za Federaciju BiH Energoinvest.

Energoinvest je 1. juna potpisao aneks ugovora sa Gazpromom kojim je obezbijeđeno snabdijevanje do 1. januara 2023. godine.

Tagovi: Gazprom, cijene gasa, ruski plin, Republika Srpska, milorad Dodik, aleksej Miller
PROČITAJ I OVO
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
CIJENE GORIVA
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
ZAGREB - Od utorka nas očekuje blago smanjenje cijena goriva.
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
LOŠA GODINA
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
ZAGREB - Prvo plinarsko društvo (PPD), najveći hrvatski uvoznik plina u vlasništvu Pavla Vujnovca, u prošloj je godini pretrpio značajan pad prihoda uslijed pada cijena plina.
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
RAST
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
LONDON - Sirova je nafta blago porasla u današnjem trgovanju nakon što su cijene nafte na tržištima ovog tjedna pale.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE